vineri, 16 aprilie 2021

„Festivalul primăverii” de la Râmnicu Sărat, promovat în mediul virtual de Mihai Trăistariu

La Râmnicu Sărat s-a dat startul înscrierilor la concursul național de talente „Festivalul primăverii”. Competiția va avea loc live, pe scenă, pe 20 martie, la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, dar și online, pentru cei care nu se pot deplasa până acolo, aceștia din urmă putând concura pe baza filmărilor trimise. Ei  vor fi jurizați de acasă și vor primi premiile prin poștă.

Organizatorii și-au propus, prin acest concurs, să descopere talente, de la muzică vocală până la cea instrumentală, teatru, poezie, umor, dans, pe care să le aducă în fața publicului. Competitorii trebuie să aibă vârsta peste patru ani. „Dacă nu te înscrii tu, sigur cunoști pe cineva talentat care merită premiat și promovat de Mihai Trăistariu. Spune-i despre concurs!”, este mesajul postat de organizatori pe pagina competiției, www.festivalulprimaverii.com.

De altfel,  muzicianul Mihai Trăistariu a făcut cunoscut concursul de la Râmnicu Sărat și pe pagina sa de ­Face­book, prin intermediul căreia îi invită pe cei care doresc să se prezinte fizic în competiție să facă și un popas la Meledic, un loc mirific pentru turiști, aflat la circa 50 kilometri de Râmnic.

„Ai vreun talent? Hai la concurs! La Râmnicu Sărat. Pe 20 martie. La <Festivalul Primăverii>. În drum spre concurs, nu uita să tragi o fugă până la Platoul Meledic. Arie protejată, Platoul Meledic este unul dintre cele mai frumoase locuri din județul Buzău și se află la doar 49 de km de Râmnic. Vei găsi acolo un peisaj superb, cea mai lungă peșteră din sare din lume și cu lacul cu apă dulce, situat pe un masiv de sare. Este o zonă unică în Europa, datorită formațiunilor saline de suprafață. În plus, tot platoul este presărat de statui din lemn realizate de artiști din jude­țul Buzău, în urmă cu mai mulți ani. începând cu anii 2000, pe Platoul Meledic au început să răsară statui de toate formele și toate mărimile. De-a lungul anilor, mai multe au fost distruse și chiar au dispărut. Recent, însă, în locul lor au apărut altele noi.

Hai, așadar, la Râmnicu Sărat! Hai la concurs! Hai în vacanță! Uite aici Regulamentul festivalului: www.festivalulprimaverii.com”, este mesajul transmis de Trăistariu,  fost component al formației Valahia, și cunoscut în lume după concursul Eurovision 2006, unde a participat cu piesa „Tornero”, compusă de compozitorul Eduard Cârcotă, care a fost difuzată în peste 30 de țări din Europa.

Conform regulamentului, dintre toți concurenții înscriși, cel care adună cele mai multe distribuiri, like-uri și comentarii până în data de 19 martie, ora 18.00, va câștiga „Premiul de popularitate”.

Toate filmulețele pe care concurenții le vor fi făcut cu telefonul, din casă, la emisiuni TV, concerte sau alte concursuri și vor fi trimise spre jurizare pe adresa concursului, vor fi postate pe pagina oficială a competiției și vor fi notate de un juriu.

În juriul acestei competiții naționale au fost invitați muzicianul Tănase Garciu, interpreta, profesoara de muzică, realizatoarea și mode­ratoarea emisiunii „Cântec, tradiții și povești” de la Antena 3, Constanța Rodica Șerban, Liliana Cornilă, lector universitar dr. la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, interpretă și designer vestimentar, și Beatrice Stoian, profesor al Colegiului Național „Alexandru Vlahuță” din Rm. Sărat, profesor de pian în cadrul Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu”, precum și profesor coordonator și responsabil al Școlii Populare de arte „Florica Cristoforeanu” din Rm. Sărat.

loading...