Administrație

Festivalul „Hai în Ținutul Buzăului – Hai la Berca!”, la a doua ediţie

Odată cu acordarea titulaturii de Geoparc UNESCO Ţinutului Buzăului, Consiliul Judeţean Buzău, prin departamentul Turism şi promovarea potenţialului turistic judeţean, a preluat şi campania de susţinere a imaginii celei de-a doua regiuni din România acreditată mondial pentru valorile şi patrimoniul turistic într-un areal ce cuprinde 18 unităţi administrativ-teritoriale, în zona premontană şi montană a judeţului Buzău, misiune de care specialiştii instituţiei buzoiene se achită cu succes. Festivalul „Hai în Ţinutul Buzăului – Hai la Berca” este una dintre iniţiativele Consiliului Judeţean Buzău, aplicată în colaborare cu Primăria comunei Berca, un eveniment care va fi organizat şi anul acesta, sub forma celei de-a doua ediţii.

Autorităţile judeţene consideră că manifestarea organizată la „Poarta” Ţinutului Buzăului, mai exact pe faleza amenajată pe malul râului Buzău se va distinge prin originalitate şi va fi „de mare viitor”. Timp de două zile, în datele de 10 şi 11 august, capitala distracţiei în judeţul Buzău va fi localitatea Berca, unde antrenul va avea un fundal de muzică populară românească şi grecească. Festivalul are și o importantă componentă internaţională, prin promovarea Geoparcurilor acreditate UNESCO din Grecia, dar și a dansurilor tradiționale, a muzicii și bucătăriei grecești.

Publicul vizitator va avea parte de o seară cu specific românesc – cântece şi dansuri populare, dar şi o componentă gastronomică în specific buzoian, precum şi de o seară susţinută, din punct de vedere artistic, de un ansamblu de dansuri pe ritmuri greceşti – „Asteria”, alături de interpretul consacrat Ionuţ Galani. De asemenea, vor fi prezentate filme cu imagini din geoparcurile greceşti şi din România, iar pe parcursul celor două zile publicul va avea acces în centrul de vizitare GeoGate, aflat în Sătuc, Berca. GeoGate este locul unde poți să vezi, să auzi, să miroși și să simți Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului. Este un centru de vizitare modern, care îmbină exponatele clasice cu Realitatea Augmentată și Realitatea Virtuală, ca să descoperi valorile și atmosfera acestui teritoriu. Tot la GeoGate va fi reluată o Expoziție de pictură și de fotografie, unde vizitatorii vor putea admira locuri și obiective de o frumusețe aparte din geoparcurile din România acreditate UNESCO – Ținutul Buzăului și Țara Hațegului, dar şi din geopracurile din Grecia.

Festivalul va fi deschis de Ansamblul folcloric local „Drăgăicuţele”, dar pe scenă vor urca, în prima zi, sîmbătă, interpretele Cristina Nicolae, Alexandra Panaete, Trupa Azur, Taraful de la Vărbilău. În cea de-a doua zi, duminică, alături de Ansamblul Asteria şi de interpretul de muzică grecească Ionuţ Galani vor mai urca pe scenă Alex Manole, Mircea Cazan, Mirela Ursache şi Marian Cosma.

Articole similare