Actualitate

Festivalul „AR-TA de a fi ” susține cazul lui Alexandru, fiul preotului buzoian Șolea

ASCIOR, o asociație buzoiană condusă de Ioan  Nicolae Mușat, implicată în diferite proiecte culturale și de caritate, respecitv ajutor pentru oameni aflați în dificultate, organizează primul Festival Național intitulat  „AR-TA de a fi „.

Astăzi, la Consiliul Județean se desfășoară evenimentele celei de-a doua zile a festivalului „AR-TA de a fi”, care a adunat laolaltă muzică, poezie, pictură, grafică, desen, artă decorativă și arta tradițională din toată țara, pentru că a reunit artiști din diferite regiuni ale ei.

Tot astăzi este programată și o licitație cu obiecte de artă, banii strânși astfel urmând a fi donați pentru ajutorarea lui Alexandru, băiatul preotului Șolea, diagnisticat cu leucemia limfoblastică de tip T, aflat sub tratament la un spital din Roma.

Dintr-o poastare a preotului Șolea aflăm că lupta lui Alexandru continuă, însă este încă mult prea devreme, ca să se vorbească de reușită.

„Văzând luptele de fiecare zi, pe care le avem de înfruntat şi la care nu ne aşteptam, am o reţinere în a vă purta şi pe voi pe drumul acesta foarte anevoios. Dar pentru că sunt foarte mulţi care v-aţi exprimat dorinţa de a şti în ce stadiu ne aflăm, m-am hotărât să vă las un cuvânt, din când în când.

Cert este că leucemia limfoblastică de tip T este un diagnostic foarte complex, iar veştile despre evoluatia ei au nevoie de foarte mult timp ca să se confirme. La spitalul din Roma, condiţiile sunt foarte bune, iar personalul, foarte cald și apropiat de pacienţi. Depărtarea de casă creează însa alte probleme, deloc simple. Încercăm deja de două săptămâni să găsim o cazare în apropierea spitalului (pentru pauzele de tratament, în care trebuie să se externeze, dar să rămână aproape de spital, pentru monitorizare şi analize), lucru până acum imposibil, pentru că spitalul este în centrul Romei, aproape de Vatican, şi asta face ca preţurile să fie foarte mari, şi disponibilitatea, foarte mica. Aici, la Roma, sunt foarte mulţi copii bolnavi, şi toţi au aceleaşi probleme legate de cazare. Ce bine ar fi să poată fi cumpărat un apartament pentru părinţii şi copiii din România, care vin aici la tratament. Deocamdată, rămâne un vis frumos.

Din punct de vedere medical, Alexandru se află în continuare pe tratament chimioterapic, iar rezultatele acestui tratament, le vom afla peste aproximativ două săptămâni, când va face din nou puncţie lombară. El reacţionează destul de bine la tratament (se bucură că încă nu i-a picat părul şi este destul de activ).

Oricât de grea ar fi suferinţa, aici am găsit oameni foarte buni şi săritori să ajute. Deşi lucrează şi au familii acasă, tot îşi găsesc timp să îi viziteze pe bolnavi la spital, şi să-i ajute cu ce le stă în putinţă. Bunătatea lor ne umple sufletele.

Va mulţumim cu recunoştinţă, dacă ne veţi purta în continuare în rugăciuni!

Vă mulţumim din suflet pentru ceea ce aţi făcut pentru noi până acum şi Dumnezeu să vă răsplătească!”, scrie preotul Șolea.

Pentru cine mai vrea şi poate să ajute acest copil, conturile  unde se poate dona sunt următoarele:

TITULAR: tatăl copilului: SOLEA IONUT ADELIN

  • RON RO31BTRLRONCRT0123020901
  • EURO RO78BTRLEURCRT0123020901
  • USD RO82BTRLUSDCRT0123020901
  • GBP RO36BTRLGBPCRT0123020901
  • Revolut 0040766878218 sau @ionutanx7v
  • Pay pall cu nume Solea Ionut Adelin sau [email protected]

Articole similare