Cultură

Expoziția buzoianului Vladimir Păun, parte integrantă a Festivalului de Teatru UNDERCLOUD de la Muzeul Țăranului Român

Interferențe între arta plastică și arta dramatică cu ocazia expoziției organizate de buzoianul Vla­dimir Păun la Muzeul Național al Țăranului Român din București. Arhitect și artist plastic, buzoianul a vernisat pe 27 august, la muzeul bucureștean, expoziția „Co­n­exi­une în Brahma”, cea care a fost prezentată și la Muzeul Județean în luna mai. Expoziția lui Vladimir Păun coincide cu Festivalul de Teatru Independent de Orice UNDERCLOUD, găzduit tot în cadrul Mu­zeului Țăranului Român, ceea ce face ca lucrările artistului buzoian să devină parte integrantă în decorul unor spectacole de teatru jucate de actori importanți.

„Conexiune în Brahma” este o expoziție ce readuce în atenția publicului lucrările artistului Liusic Vrapciu care a încetat din viață la vârsta de 40 de ani, acum 26 de ani. Creațiile sale de pictură și grafică au fost readuse pe simeze în oglindă cu cele ale lui Vladimir Păun, ginerele regretatului artist. Curatorii expoziției au fost lector univ. dr. Ion Anghel și Alexandru Anghel.

„Sunt onorat că această conexiune în Brahma a devenit și o conexiune între arta plastică și teatru. Ideea a fost a directorului Muzeului Țăranului Român, Virgil Ștefan Nițulescu, și eu am fost încântat. În acest fel, expoziția de pictură este integrată în fiecare piesă de teatru ce se va juca pe durata festivalului, piese care au în distribuție actori precum  Maia Morgenstern, Me­deea Marinescu, Marian Râlea, Marius Manole și Vlad Zamfirescu. Festiva­lul se va derula pe par­cursul a zece zile și, astfel, expoziția va putea fi vizitată de peste 2.000 de spectatori”, a declarat Vladimir Păun.

Expoziția „Conexiune în Brahma’’ este și un omagiu, o demonstrație de respect și recunoștință aduse de Vladimir Păun creațiilor lui Liusic Vrapciu, care l-au inspirat și stimulat să își realizeze lucrările prezentate la Muzeul Țăra­nului Român.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau până pe 9 septembrie 2019, de marți până duminică, între orele 10,00 și 18,00. Intrarea este liberă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker