Actualitate

Exploratorii îi invită pe buzoieni la acțiuni de marcare de trasee, amplasare de stâlpi și ecologizare

Exploratorii buzoieni, împreună cu mulți cetățeni dornici de voluntariat și pasionați de călătorii montane, și-au intensificat activitățile în Munții Bu­zăului. Aceștia, împreună cu „J.C. Zenit Cislău” și cu sprijinul Consiliului Județean, au continuat în weekend remarcarea tra­seului turistic, început în urmă cu două săptămâni, pe ruta Mănăstirea Ciolanu – Fântâna Hoților. Acți­unea s-a desfășurat pe 5 iunie, dată la care explora­torii au realizat, la întoar­cerea de pe traseu, și o acțiune de ecologizare pentru a marca și Ziua Mondială a Mediului.

O altă acțiune de ecologizare de acest fel va avea loc pe 13 iunie. „Vă aștep­tăm să vă alăturați <veste­lor portocalii> la activitatea de ecologizare de pe teritoriul comunei Lopătari”, este mesajul pe care l-au transmis reprezentanții Societății Exploratorii.

Ei au mai reușit să monteze recent și un stâlp pe Vârful Bocârnea din Munții Siriului. „Dis de di­mineață, am pornit cu voie bună dinspre Valea Neagră spre Bocârnea, cu scopul de a ne duce planul la bun sfârșit”, scriu exploratorii pe pagina de socializare, mulțu- mind în acest fel tuturor voluntarilor care au participat la îndeplinirea acestui obiectiv. „Mulțu­mită voluntarilor, membrilor și președintelui Societății Explora­torilor, Carol Georgescu, Jandarmeriei Montane, Consiliul Jude­țean Buzău și a celor de la Hecaș Villas, stâlpul indicator a fost montat cu brio, astfel ca pe viitor să fie întâmpinat de cât mai mulți iubitori de na­tură. Priveliștea de pe Vârful Siriu este impresionantă, motiv pentru care am făcut o mulțime de fotografii (…) Următoarea aventură va avea ca scop montarea unui stâlp pe Vârful Teherău, unde sunt așteptați voluntari iubitori de natură, cu o stare fizică bună și cu dorința de a da o mână de ajutor”, relatează unul dintre voluntari aceas­tă experiență unică din Munții Buzăului

Acum, Societatea Exploratorilor caută voluntari care să ajute la amplasarea unui stâlp pe Vârful Tehărău (Golu Te­herăului) din Masivul Podu Calului, Munții Bu­zăului, acțiune care ar urma să aibă loc în week-end-ul 16-18 iulie. „Vă invităm la acest eveniment, unde veți găsi puncte spectaculoase de belvedere, conectare cu natura, socializare și mult, mult aer curat. Evenimentul este total accesibil tuturor persoanelor indife- rent de vârstă. Participarea este gratuită și se face pe proprie răspundere. Locul de campare va fi la Baza Viaductului Giurca, Masivul Podu Calului. Ne vom întâlni vineri seară (fiecare ajunge la ce oră reușește) la Viaductul Giurca, unde campăm (cine dorește cazare la cameră trebuie să anunțe din timp – sunt variante de cazare la pensiunile din zona lacului Siriu). Echipament necesar: cort, sac de dormit, încălțăminte cu talpa profilată, rucsac, tricou de schimb, polar, pelerină de ploaie, apă (minim 1,5 l/persoană), hrană (recomand fructe și legume proaspete), multe zâmbete și voie bună”, transmit exploratorii.

Articole similare

error: Continut protejat!!