CulturăEducație

Evenimente-omagiu lui Eminescu, de Ziua Culturii Naționale

Expoziție de carte la Biblioteca Județeană până pe 20 ianuarie

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” sărbătorește Ziua Culturii Naționale printr-o serie de manifestări culturale dedicate poetului național Mihai Eminescu, motiv pentru care sunt grupate în jurul zilei de 15 ianuarie,  data nașterii acestuia.

Până pe 20 ianuarie, la sediul central al Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”, de la Galleria Mall, este deschisă o expoziție de carte dedicată poetului național, Mihai Eminescu.

De asemenea, la Corpul B al Bibliotecii, din cartierul Poștă, va avea loc vineri, 13 ianuarie, de la ora 13.00, manifestarea „Trecut-au anii”, realizată în parteneriat cu Liceul Tehnologic „D. Filipescu”. Elevi și profesori ai instituției de învățământ sunt invitați să viziteze cele două expoziții organizate de bibliotecarii buzoieni: o expoziție de carte și expoziția „Eminescu în presa de la începutul secolului XX”, conținând extrase din periodicele aflate în colecțiile Bibliotecii Județene.

La rândul lor, elevii Liceul Tehnologic „D. Filipescu” vor susține proiecții Power Point despre viața și opera lui Mihai Eminescu, vor recita versuri și vor prezenta eseuri despre poetul național. Bibliotecarii îi vor provoca în final la un concurs de cunoștințe având ca temă „Opera lui Mihai Eminescu”.

Tot în seria evenimentelor dedicate poetului național Mihai Eminescu se înscrie și activitatea care a fost realizată joi, 12 ianuarie, când reprezentanți ai Bibliotecii Județene le-au citit povești copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 18 din municipiu. Cele două grupe de preșcolari care au participat la eveniment vor trece pragul bibliotecii și luni, 16 ianuarie. Ei sunt invitați de reprezentanții bibliotecii  să viziteze secțiile instituției și să ia parte  la activități specifice dedicate copiilor.

Articole similare