Actualitate

„Evenimente KAIZEN” la Buzău

Primăria Muncipiului Buzău, în parteneriat cu Institutul Kaizen Romania, Asociația Kaizen Manager Club şi Asociația Clean-Up Japan, va organiza, în perioada 10 – 12 octombrie, „Evenimentele KAIZEN”.

Primăria municipiului Buzău va fi reprezentată la aceste activități de către primarul Constantin Toma şi de viceprimarul Oana Matache, iar organizațiile partenere vor fi reprezentate de  Julien Bratu (country manager al Institutului Kaizen Romania) şi  Andrei Răduțu (director executiv al Institutului Kaizen Romania), Tetsuo Toshi (preşedinte al Asociației Clean-Up Japan),  Kenji Yamaguchi (Kaganoumi Souji) şi Tomoko Matsuo (Nihon Kikaku Co.).

Astfel, în data de 10 octombrie, ora 15.00, la sala „Nicu Constantinescu”,  va organiza o conferință de presă pentru a marca 12 ani de la primul eveniment de tip „5S Public”, organizat în România, în parteneriat cu Asociația Clean-Up Japan. Aceste acțiuni presupun ecologizarea anumitor spații publice, aplicând metoda japoneză 5S, conform filozofiei KAIZEN. A doua zi, în data de 11 octombrie,  la ora 8.00, va avea loc evenimentul 5S Public – „Strălucire Kaizen pentru orașele  României”, care va fi organizat la Şcoala Gimnazială nr. 11, Buzău.

„Demarate în anul 2011, aceste acțiuni s-au concretizat în evenimente complexe de aplicare a metodelor KAIZEN, pentru îmbunătățirea relațiilor sociale, prin curățenie, la nivelul orașelor, reunind parteneri din mediul privat, Administrația Publică, Mass Media și ONG-uri. Ținta acestor acțiuni constă în organizarea și dezvoltarea unui spațiu public mai frumos, mai curat, mai sigur, precum și în creșterea spiritului de voluntariat și a dezvoltării educației, prin practică, respectiv a cooperării și lucrului în echipă, după principiul <Learning by doing”. Astfel, elevi, profesori şi reprezentanți ai comunității locale vor face echipă cu scopul de a ordona şi înfrumuseța spațiul şcolii, o adevarată lecție de respect şi grijă”, transmit organizatorii Va urma în data de 12 octombrie, începând cu  ora 10.30, o vizită de Benchmark la Compania Ursus Breweries Buzău (Grup Asahi Europe and International). Programul vizitei de Benchmark va include un tur al Ursus Breweries – Buzău, una dintre cele mai mari fabrici de profil din România şi schimbul de experiență și bune practici cu companii de top din industria românească reprezentate la activitate.

Reamintim că această metodă foarte eficientă de management, care se numeşte Kaizen şi vine din Japonia, a fost implementată de câțiva ani la Buzău

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker