Politic

Eveniment politic pentru tinerii liberali buzoieni

Școala Politică de Vară a Tineretului Național Liberal – „Next Level Leadership” a însemnat cel mai mare eveniment politic dedicat tinerilor din România și s-a desfășurat în perioada 9-11 septembrie, susțin liberalii buzoieni. Programul a inclus o serie de workshop-uri pe teme de leadership, comunicare și relaționare politică, dar și întâlniri cu lideri naționali ai partidului și dezbateri pe teme aflate în prezent pe agenda publică.

„Alături de cei 1.000 de participanți la nivel național, reprezentanții TNL Buzău au aflat informații relevante, ce vor putea fi aplicate în viitor în comunitățile din care aceștia fac parte și au dezvoltat competențe utile în viitoarele lor cariere politice. Programul oficial al Școlii de Vară «Next Level Leadership» a debutat cu workshop-ul «Legile Educației – Cum facem schimbarea de paradigmă în educație», unde a fost invitat Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației. Alături de acesta, au participat Ioana Lazăr, secretar general al Ministerului Educației, împreună cu Gigel Paraschiv, Sorin Ion și Bogdan Cristescu, secretari de stat“, se arată într-un comunicat de presă al PNL Buzău.

Cel de-al doilea workshop din prima zi a Școlii de Vară cu tema „Leadership – Ingrediente pentru leadership-ul viitorului”, l-a avut ca invitat pe Mike Costache, CEO-ul companiei d10e, companie ce reprezintă una dintre principalele voci internaționale ale descentralizării și ale viitorului fintech, blockchain și Decentralized Finance (DeFi).

În încheierea primei zile, în cadrul workshop-ului „Profiling politic – Cum să știi (dinainte) ce vor face politicienii”, Ion Duvac, profesor asociat, doctor în psihologie la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București și coordonator al masterului de Psihologie Aplicată în Domeniul Securității Naționale în cadrul aceleiași facultăți, a exemplificat diverse comportamente ale oamenilor politici în funcție de contexte și modalități de profesionalizare ale profilului politic.

În cea de-a doua zi a Școlii Politice de Vară a fost vorba despre comunicare. Tinerii au fost onorați cu prezența domnului prim-ministru, Nicolae Ciucă, președintele PNL, care a discutat despre importanța leadership-ului responsabil în politică, despre prioritățile și aspirațiile tinerilor și despre ce pot instituțiile statului să facă, mai bine, pentru tinerii din România. Alături de acesta, au participat și Cristina Galer, consilier de stat, Lucian Bode, Ministru de Interne, secretar general al PNL, Alina Gorghiu, președintele Senatului, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, și Rareș Bogdan, europarlamentar PNL“, mai arată sursa citată.

În cadrul workshop-ului „Leadership în administrația locală”, invitatul Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a discutat punctual despre importanța comunicării non-verbale, de la aspect până la gestică și mimică, precum și identificarea barierelor în comunicare și modalitățile prin care le putem depăși. În încheierea celei de-a doua zi a Școlii de Vară au fost puse în aplicare informațiile dobândite pe parcursul programului, printr-o simulare a unui talk-show politic tinerii au putut intra în rolul reprezentanților partidelor politice din România și să prezinte puncte de vedere ale acestor partide în funcție de subiectul pus în dezbatere, prin argumente clare, căpătuite de convingere și prezență scenică.

Articole similare