Actualitate

Europe Direct Buzău a prezentat proiectele pentru acest an

Centrul Europe Direct, care are ca structură gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură, a organizat un eveniment în cadrul căruia s-a realizat prezentarea „Planului Anual de Comunicare (ACP) pentru anul 2024” și prezentarea Priorităților Comisiei Europene pentru perioada 2019-2024, discutându-se, de asemenea, despre alegerile europene din 2024. Evenimentul a debutat cu prezentarea structurii Planului Anual de Comunicare (ACP) pentru anul 2024, care pentru Europe Direct Buzău înseamnă acțiuni pentru informarea și implicarea cetățenilor: prezentarea Uniunii Europene în școli, relațiile cu mass-media și cu multiplicatorii de la nivel local și promovarea unei platforme regionale de rețele.

Apoi au fost prezentate generalități despre prioritățile Comisiei Europene pentru perioada 2019-2024, atingându-se subiecte precum „Un Pact ecologic European”, „O economie în serviciul cetățenilor”, „O Europă pregătită pentru era digital”, „Protejarea modului nostru de viață European”, „O Europă mai puternică pe plan internațional”, „Un nou elan pentru democrația europeană”.

Reprezentanții Europe Direct au punctat faptul că fiecare activitate are la bază o prioritate a Comisiei Europene și se adresează tuturor grupurilor țintă, urmărind implicarea tuturor cetățenilor în proiecte de conștientizare și informare cu privire la calitatea de cetățean european și în promovarea valorilor și principiilor europene.

Subiectul anului 2024, alegerile europene din 2024, a fost larg dezbătut; pe marginea acestui subiect  au fost prezentate filmulețe despre instituțiile europene și despre importanța votului.

Pe baza materialelor prezentate au urmat dezbateri unde participanții au apreciat realizările înregistrate de Europe Direct Buzău pe parcursul celor zece ani de activitate. De asemenea, de un real interes au fost pentru ei subiectele de discuție propuse, lucru pe care l-au menționat în dezbateri. Majoritatea celor prezenți au fost entuziasmați de faptul că vocea lor este auzită mult mai clar la nivelul organismelor europene și au acceptat propunerea de a se alătura Europe Direct Buzău în derularea activităților din anul 2024.

La eveniment au participat  reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, cadre didactice de la Colegiul Economic „Regele Mihai I”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, Liceului Tehnologic „Grigore C. Moisil”, Liceul Teoretic de Informatică „Alexandru Marghiloman”, precum și reprezentanți ai rețelei europene BELC (Building Europe with Local Councillors), Consiliului Județean Buzău, Asociației Alexandru Marghiloman și Asociației Edu-Care.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker