Administrație

Etapă importantă bifată în reabilitarea „Platoului”

La începutul lunii aprilie a acestui an a început proiectul de reabilitare din Piața Dacia, a cărui valoare se ridică la cinci milioane de euro. Asocierea de firme care se ocupă de reabilitare, Fraicom SRL și Pergola Grădini Decorative SRL -, a trecut imediat la treabă, iar buldozerele au decopertat „Platoul”, înlăturând marmura cu motive tradiționale cunoscută tuturor buzoienilor.

Noile schimbări vor însemna o transformare totală a „Platoului”, iar pe lângă extinderea pe alte două foste străzi, Aleea Trandafirilor și George Emil Palade, Piața Dacia va avea spații verzi, piste pentru biciclete, bănci și multe altele. În jur de 16.000 de metri pătrați urmează să fie amenajați, iar 85 de containere cu granit vor fi necesare pentru acoperirea întregii suprafețe. Inclusiv iluminatul va fi unul special, cu telegestiune, ce va include 12 tipuri de stâlpi de iluminat, cu camere de supraveghere și wi-fi. De asemenea, vor mai fi amplasate și cinci fântâni arteziene, alături de un mobilier cu o arhitectură unică, ce vor da un aspect modern pasajului emblematic pentru municipiu.

Firmele constructoare trebuie să se țină serios de treabă, dacă vor să atingă termenul de finalizare propus, adică luna octombrie a acestui an. Zilele trecute au sosit plăcile de granit care vor acoperi viitoarea Piața Daciei și care nu vor mai reflecta lumina soarelui așa cum o făceau plăcile de marmură de dinainte, atunci când cu greu oamenii își puteau ține ochii deschiși când tranzitau pasajul pietonal.

„Elementul de noutate din Piața Dacia este acela că a fost adusă întreaga cantitate de granit cu care va fi placată Piața Dacia, dar și Aleea Trandafirilor și George Emil Palade, cele două străzi ce vor deveni pietonale. Au fost foarte multe transporturi ce au fost organizate în săptămânile trecute, motiv pentru care acum, odată cu finalizarea lucrărilor la rețeaua subterană – ne referim aici atât la rețeaua electrică, cât și la rețeaua de apă și canalizare -, constructorul va începe, probabil în săptămânile următoare, lucrările de placare cu granit a Pieței”, a transmis Ionuț Apostu.

Articole similare