Monden

FOTO / Este destinul tău scris în stele?

Ți s-a întâmplat vreodată să fii întrebată ce zodie ești? Da, este o întrebare destul de frecventă atunci când te împrietenești cu cineva pentru a-ți face o idee despre persoana respectivă, chiar dacă este vorba doar despre o părere preconcepută sau superficială.

Totul este conectat în Univers

În decursul istoriei, oamenii au fost întotdeauna fascinați de astrologie, considerând-o o știință esențială pentru a înțelege destinul omului. În încercarea fiecăruia de a obține o previziune despre viitor, ideea precum că astrele ar putea influența viața pe Pământ oferă încredere de sine și speranță.

Astfel au luat naștere mai multe tipuri de zodiac în funcție de cultura fiecărei civilizații, dar cu siguranță cele mai cunoscute sunt cel european și cel chinezesc. Un studiu realizat de IVOX arată că 57% dintre români cred în horoscop, iar alte studii realizate în Statele Unite și în Marea Britanie afirmă că peste 90% dintre oameni își cunosc semnul zodiacal sub care s-au născut.

Adepții horoscopului susțin că zodia în care te încadrezi la naștere ar avea rol în definirea personalității și a trăsăturilor de caracter.

Armonie și înțelegere

Cei ce cred că înțelegerea horoscopului în zilele noastre poate conduce la o relație mai bună cu partenerul de viață sau la o justificare pentru comportamentul cunoscuților lor, cu siguranță se vor simți acceptați și fericiți alături de anturajul alcătuit din prieteni cu zodii compatibile.

Horoscopul european prezintă cele 12 zodii binecunoscute: berbec, taur, gemeni, rac, leu, fecioară, balanță, scorpion, săgetător, capricorn, vărsător, pești, fiecare având caracteristici unice. Dacă ești curioasă să afli ce te face specială conform zodiei tale, vezi mai jos dacă te identifici cu semnul tău zodiacal!

 • Berbec: Fiecare al treilea cuvânt care îți iese pe gură este ‘eu’. Berbecul este zodie de foc ce se caracterizează prin determinare, curaj, onestitate, dar și prin încăpățânare pe măsură. Culorile care ți se potrivesc sunt verde sau vernil.
  Compatibilitate: leu, săgetător.
 • Taur: Nativii din zodia taur sunt caracterizați prin loialitate, răbdare, tenacitate, fiind doritori de bunăstare. Cu toate acestea, taurii pot fi uneori încăpățânați. Galbenul și nuanțele de humă sunt potrivite pentru această zodie, iar smaraldul și coralul sunt cele mai potrivite pietre prețioase.
  Compatibilitate: fecioară, capricorn.
 • Gemeni: Excelente capacități de comunicare, agilitate mentală și capacitatea de a învăța rapid sunt calități ale gemenilor. Dacă uneori te plictisești repede însă, este de înțeles. Culorile albastru și galben ți se potrivesc perfect.
  Compatibilitate: balanță, vărsător.
 • Rac: Principalele calități ale zodiei rac sunt sensibilitatea, loialitatea și nevoia de a ocroti. Se poate ca emoțiile să te copleșească din când în când. Culorile compatibile acestei zodii sunt albastru și argintiu, care vin în corelație cu perlele și piatra lunii.
  Compatibilitate: pește, scorpion.
 • Leu: Principalele calități ale zodiei rac sunt sensibilitatea, loialitatea și Dacă aparții zodiei leu, atunci ai calități de conducătoare, ești încrezătoare, generoasă și creativă. Nu îți place să execuți, iar orgoliul tău poate fi o barieră în raport cu ceilalți. Culorile ce te reprezintă sunt roșu, portocaliu și auriu.
  Compatibilitate: săgetător, berbec.
 • Fecioară: Perfecționistă, meditativă, cu un simț pronunțat al datoriei, fecioara poate fi un om rațional, foarte atent la detalii, dar și hipersensibil la reproșuri.
  Compatibilitate: taur, capricorn.
 • Balanță: Este recunoscută prin generozitate, diplomație, gingășie și poate fi adesea indecisă. Caracterul ei iubitor și armonios este dublat de rațiune.
  Compatibilitate: gemeni, vărsător.
 • Scorpion: Dacă ești Scorpion, atunci ești hotărâtă, rafinată, pasională, cu o personalitate magnetică. Nu îți este teamă să îți impui individualitatea,  tenacitatea și perseverența, dar ai numeroase suspiciuni și neliniști.
  Compatibilitate: rac, pește.
 • Săgetător: Zodia Săgetător este prietenoasă, spontană, optimistă, îi place libertatea și aventura. Preferă să riște decât să regrete.
  Compatibilitate: berbec, leu.
 • Capricorn: Dacă aparții zodiei Capricorn, cel mai probabil ești disciplinată, versatilă, serioasă, perseverentă, sarcastică, capabilă de ironie fină și orientată către succes. Ești mândră de efortul depus și te concentrezi asupra esențialului.
  Compatibilitate: taur, fecioară.
 • Vărsător: Vărsătorul este imprevizibil, imaginativ, sincer, dornic să experimenteze și entuziast ca un copil. Planeta Uranus care îl patronează îi conferă originalitate și creativitate. Cu toate acestea, păstrarea secretelor nu este punctul său forte, iar promisiunile făcute pot fi încălcate ușor.
  Compatibilitate: balanță, gemeni.
 • Pești: Ești Pești pentru că ești înțelegătoare, visătoare, idealistă, sociabilă, modestă și dispusă să te sacrifici pentru alții. Te pasionează supranaturalul și ai un șaselea simț care te ajută să intri în sufletul oricui.
  Compatibilitate: rac, scorpion.

Horoscopul ne dă puterea să fim noi

Fiecare este unic în felul său, iar zodiile ne apropie și, în același timp,  încurajează diversitatea dintre noi. Și da, destinul nostru este scris în stele atâta timp cât avem curajul să fim noi înșine, indiferent de pretențiile și constrângerile impuse de cei din jur.

Dacă vrei și tu să îi faci pe cei dragi să se simtă speciali, acum e momentul! Nu a fost niciodată mai simplu să îți porți zodia cu mândrie și să îi atragi pe cei compatibili ție.

La Smile Foto poți găsi o gamă variată de tricouri cu orice zodie preferi sau îți poți surprinde BFF-ul cu un cadou personalizat de suflet! Sigur va fi un cadou foarte apreciat!

Articole similare