joi, 22 octombrie 2020

Eșec total al apelului la reformarea PSD inițiat de Adrian Năstase: doar 12 buzoieni printre cei aproape 1.500 de susținători

Doar 12 buzoieni au semnat, până joi după-amiază, apelul fostului premier Adrian Năstase pentru reformarea Partidului Social Democrat, pe care acesta – condamnat, în anul 2012, la doi ani de închisoare pentru corupție, în dosarul ,,Trofeul calității în construcții” și, în 2014, la patru ani închisare în dosarul ,,Zambaccian” – l-a postat pe site-ul petitieonline.ro. De altfel, petiția fostului premier a înregistrat doar 1.491 de susținători, semn că acesta nu mai reprezintă nimic nici măcar în ochii social-democraților, dar și că acțiunea lui Năstase nu a fost altceva decât o perdea de fum menită să abată atenția de la acțiunea de regrupare a apropiaților lui Liviu Dragnea imediat după ce asta a fost încarce­rat pentru a-și ispăși pedeapsa din dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman

Printre cei 12 semnatari, se regăsesc și două nume cunoscute din administrația și politica locală. Este vorba despre fostul prefect, subprefect și deputat social-democrat Valeriu Ungureanu și despre directorul executiv al Direcției juridice și administrație publică locală din cadrul Consiliului Județean, Mirela Oprea.

Reamintim că Adrian Năstase a lansat un apel către social-democrați pentru reformarea PSD, în contextul pierderii alegerilor europarlamentare. Fostul premier a făcut o petiție on-line pentru reformarea partidului, precizând că inițiativa nu este o disidență în interiorul formațiunii.

„Ne adresăm actualilor și foștilor membri ai Partidului Social Democrat, simpatizanților acestuia, tuturor celor care împărtășesc valorile social-democrației, precum și celor care consideră că România are nevoie, in continuare, de un partid politic de stânga modern și puternic. în fața eșecului politic al PSD în alegerile pentru Parlamentul European, considerăm că este datoria noastră morală să sprijinim principalul partid al stângii să iasă din criza în care se află”, arată Adrian Năstase, în textul petiției postate pe blogul personal.

Acesta precizează că acest grup de inițiativă al social-democraților nu dorește crearea unei disidențe în interiorul PSD și nu vizează obținerea unor funcții în partid: „O spunem cu tărie, pentru a evita confuziile: nu suntem o disidență în interiorul PSD, nu dorim să co­nstituim un partid în interiorul partidului. Nu suntem animați de dorința de a dobândi înalte demnități în statul român. Nu suntem noi cei care trebuie să personifice adaptarea PSD la noile realități. Însă, dorim și credem că este posibilă reformarea Partidului Social Democrat, pentru a juca în continuare un rol decisiv pentru progresul României. Misiunea uriașă a reclădirii stângii românești are nevoie de toate resursele umane disponibile, de toate mințile și sufletele oamenilor de stânga. Suntem împotriva oricăror acțiuni de revanșă ori răzbunare. <Să mergem împreună!> este și dorința noastră sinceră”, potrivit sursei citate.

loading...
error: Content is protected !!