Sport

Eșec pentru Lanurile

În prima manșă de baraj, buzoienii au pierdut cu 2 la 1

„Ocaziile se răzbună”, o axiomă din fotbal care ar putea descrie perfect meciul dintre Adjud și Lanurile. Buzoienii au avut o sumedenie de ocazii în prima repriză, dar le-au ratat cu seninătate, în timp ce gazdele au fructificat cam tot ce au produs, adjudecându-și, astel, victoria în prima manșă.

Lanurile a deschis scorul după 20 de minute, prin fostul jucător al Metalului Georgian Vișteanu, la capătul unei acțiuni personale de toată frumusețea, finalizată cu un șut de la 16 metri. Echipa lui Tase Lăptoiu putea să majoreze diferența, dar fotbaliștii buzoieni au ratat cu seninătate toate oportunitățile pe care și le-au creat. Chiar înainte de pauză, Voința a mai trecut o dată pe lângă desprindere, dar șutul lui Anton a fost respins in-extremis de Lazăr, portarul de la Adjud.

La reluare, buzoienii au cedat inițiativa, poate și pe fondul oboselii, iar Adjudul a egalat în minutul 61, prin Padovei. Golul decisiv a venit de la Coman, acesta aducând gazdele în avantaj. Până la final, poate și din cauza căldurii, niciuna dintre echipe nu a mai forțat.

Lanurile are șansa de a întoarce rezultatul duminică, atunci când este programată manșa retur. 2-1 nu este un rezultat imposibil de remontat, mai ales dacă e să luăm în calcul aspectul jocului de la Adjud. Buzoienii mai au și un avantaj, acela al terenului propriu, avantaj care constituie, dincolo de suportul publicului, un real atu pentru echipa lui Tase Lăptoiu.

Dacă va reuși să remonteze deficitul din tur, echipa din Lanurile va fi cea de-a treia promovată a Buzăului, după Gloria și Metalul.

Articole similare