sâmbătă, 19 septembrie 2020

Elevii vor fi 90% în bănci, la Lunca Pripor 

Școala Lunca Pripor și structurile arondate sunt pregătite să reia cursurile cu o participare fizică a elevilor la ore în proporție de 90%,  spune directorul unității buzoiene de învățământ, Genilia Aanei. „Copiii vor reveni în bănci în proporție de peste 90%. Avem  două-trei clase online din 29 clase și grupe”, precizează directorul Genilia Aanei.

Pentru elevii care își vor relua activitatea online, unitatea de învățământ a solicitat  tablete de la Guvern, fiind înaintat un necesar de 78 dispozitive. „Necesarul l-am trimis din aprilie către Minister”, explică directorul Școlii Lunca Pripor, care spune că și Consiliul Local a votat achiziționarea de tablete și că la acest moment la Primărie sunt 20 de tablete care așteaptă să ajungă la școlari. „De la Guvern vom primi 78 de tablete, iar Primăria va distribui  alte 20 tablete, ca să acopere necesarul pentru școala noastră. Primarul le are și a amânat distribuirea lor până după ce vor fi distribuite cele de la Guvern, ca să acopere cerința unde  vor mai fi copii fără dispozitive; nu le-a distribuit pe timpul vacanței și pentru că exista posibilitatea ca elevii să le strice până la începerea anului școlar”, a declarat directorul Școlii Lunca Pripor.

Pentru că vorbim despre opt  școli, adică Școala Lunca Priporului cu șapte structuri arondate, administrația a pus la dispoziția unității de învățământ  două microbuze școlare, care au câte 16 locuri.  În aceste condiții, transportul elevilor va fi mai dificil de realizat pentru că și aici trebuie respectată distanțarea socială. „Aici am emoții pentru că nu putem mai mult de unul pe banchetă pentru a se afla în condiții de siguranță și deci mai mult de opt nu pot fi transportați la o cursă. Sunt și elevi care vin și de la distanțe mari”, mai spune directorul Genilia Aanei.

loading...
error: Content is protected !!