ActualitateEducație

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 7, lecții despre transportul ecologic

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 7 sunt învățați să fie mai prietenoși cu mediul chiar și atunci când merg la școală. Modalitatea aleasă de cadrele didactice a fost recompensarea lor în funcție de mijloacele de transport cât mai ecologice folosite pentru deplasarea la școală. Este vorba despre campania „Oscar, șarpele hoinar” care a debutat la începutul acestei săptămâni în această școală. Campania promovează mersul pe jos , cu bicicleta sau cu mijloace de transport în comun sau împreună cu alți copii în aceeași mașină, pe traseul către școală.

„În acest joc este vorba despre deplasarea în mod sustenabil, în condiții de siguranță și cât mai sănătos către școală. Îi încurajăm atât pe copiii, cât și pe părinții acestora să se deplaseze utilizând modurile de transport durabile”, spune Cristina Tacu, cadru didactic al Școlii Gimnaziale nr. 7 din municipiul Buzău.

Campania se va desfășura pe parcursul a două săptămâni, timp în care activitățile copiilor din școală se vor reflecta pe un banner unde vor aduna puncte colorate – patru culori diferite -,în funcție de mijloacele de transport folosite pentru a veni la școală.

Obiectivul este ca bannerul să fie acoperit cu cât mai multe puncte verzi la finalul campaniei, ceea ce va însemna că elevii școlii și părinții lor au ales timp de două săptămâni să folosească mijloace ecologice de transport către școală.

Pentru efortul lor, copiii vor avea parte de o recompensă binemeritată din partea cadrelor didactice. „Copiii primesc recompense când ajung la punctele colorate, dar și la finalul celor două săptămâni. Recompensele vor fi o zi fără teme, 15 min în plus de joacă, o vizită la muzeu, un tur cu bicicletele”, mai spune Cristina Tacu.

La trei săptămâni după această campanie, în școala buzoiană se va realiza un sondaj legat de modul de deplasare al copiilor la școală. Cadrele didactice doresc astfel să vadă dacă proiectul are efecte și după finalizarea campaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare