luni, 28 septembrie 2020

Elevii cu media sub 5 după Evaluarea Națională vor putea, din nou, să intre la liceu?

Elevii cu media sub 5 după Evaluarea Națională ar putea din nou să intre la liceu, conform unui proiect care ­modi­fică ordinul dat de fostul ­mi­nistru al Educației, anunță portalinvatamant.ro. Conform actualului Ordin aflat în vigoare, elevii cu note sub 5 pot fi admiși doar la profesională.

Potrivit proiectului de Ordin publicat pe site-ul Ministerului Educației, se ­pro­pune ca „la repartizarea compute­rizată din prima etapă de admitere participă numai elevii care au susținut ­Eva­luarea Națională”. Prin aceasta preve­dere, elevii pot fi repartizați la liceu chiar dacă nu au media 5 după Evaluarea Națională, însă aceștia trebuie sa fi susținut probele.

Proiectul legislativ nu este încă adoptat    

„După repartizarea candidaților menționați la alin. (12), se repartizează absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națio­nală și cărora nu li se poate calcula media de admitere conform punctului I al anexei nr. 2 la prezentul ordin”, se mai arată în documentul citat. Prevederile sunt pentru anul școlar 2020-2021.

Potrivit vechiului Ordinul, publicat la începutul lunii septembrie, în Monitorul Oficial, și semnat de ministrul Educației de la acel moment, Daniel Breaz, elevii care obțin sub media sub 5 după Evaluarea Națională nu vor mai putea intra în repartizarea la licee.

Totuși, rămâne de văzut dacă noul proiect legislativ va fi adoptat și va schimba din nou regulile, iar elevii cu note sub 5 se vor putea înscrie la liceu.

loading...
error: Content is protected !!