Reprezentanții Bibliotecii Județene „V. Voi­culescu” îi provoacă pe elevii buzoieni la un concurs de cultură ge­ne­rală. Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, pe 15 ianuarie, va avea loc concursul „Bi­bliotecarul întreabă, cititorii răspund!”.

Este vorba despre o competiție care își propune cunoașterea scriitorilor români și a celor mai importante opere, cunoaș­terea celor mai importante evenimente din istoria poporului român, cât și cunoașterea spațiului car­pato-danu­biano-pon­tic.

La concurs pot participa elevi de gimnaziu și elevi de liceu din instituțiile de învățământ din județ, competiția urmând să se desfășoare pe două niveluri de vârstă: clasele V-VIII și clasele IX-XII. Pentru participare este nevoie de permis de intrare la bibliotecă.  Înscrierea se va face individual, la Biblioteca Ju­dețeană, la sediul central – Galleria Mall, până pe 10 ianuarie. Elevii minori vor fi înscriși la concurs de către unul dintre părinți.

În cadrul competiției ce va avea loc pe 15 ianuarie, concurenții vor răspunde în scris la 30 de întrebări din tematica stabilită (câte 10 întrebări din fiecare domeniu), iar juriul va acorda un punctaj pentru fiecare concurent. Dacă mai mulți concurenți vor avea același punctaj, vor exista întrebări suplimentare, cu un grad de dificultate sporit.

Potrivit organizatorilor, tematica concursului va cuprinde subiecte de lite­ratură română, istoria Ro­mâniei și geografia Ro­mâniei.

La final, se vor acorda trei premii pentru fiecare nivel, iar rezultatele concursului vor fi promovate în mass-media și în mediul virtual.

Pentru bibliografia concursului și informații suplimentare, elevii interesați sunt rugați să ia legătura cu bibliotecar Mihaela Angela Stan, șef Serviciu „Relații cu publicul”, la numărul de telefon 0238.721.509.

DISTRIBUIȚI
loading...