ActualitateEducație

Elevii buzoieni, în progres la simularea examenului de Evaluare Națională

Procent al mediilor de trecere de 58 la sută

Ministerul Educației a centralizat rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale din acest an școlar, organizată la nivel național și a oferit primele rezultate. Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, se înregistrează următoarea situație: aproape 74 la sută dintre elevi au luat minimum nota 5 la Română, iar la Matematică  numai 42 la sută  au reușit acest lucru. La polul opus, 44 de elevi au luat nota 10 la Limba română, 91 de elevi au luat nota 10 la Matematică și 22 elevi au luat nota 10 la Limba maternă. Aceste rezultate vor fi analizate la nivelul unităților de învățământ și transmise Inspectoratului Școlar Județean Buzău. O primă privire asupra rezultatelor arată că la nivelul județului s-a obținut un progres față de luna noiembrie a anului trecut când Inspectoratul Școlar a organizat o simulare la nivelul județului.

La nivelul județului Buzău, spune inspector general școlar prof. dr. Daniela Palcău, „avem un procent de promovabilitatea mediilor peste 5 de 58%. Sunt mai bune decât rezultatele de la simularea din luna noiembrie, cea județeană pe care am dat-o noi, ceea ce înseamnă că exercițiul nostru a fost unul util. Procentul este unul rezonabil având în vedere că de data aceasta s-au înscris toți copiii, adică și ei care se vor înscrie la Profesională și nu vor susține examenul de Evaluare Națională”.

Un comentariu

  1. Per total în România ,rezultatele au fost în dezastru, numai ,Buzăul a făcut excepție. Oare așa sa fie? Mă îndoiesc.Daca mai cresc salariile corpului didactic rezultatele vor fi de la excepțional în sus

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker