Politic

Elevi de la Glodeanu Sărat, în vizită la Palatul Parlamentului

Elevii din comuna buzoiană Glodeanu Sărat au avut ocazia să vadă pentru prima dată Palatul Parlamentului. Copiii au ajuns la București în cadrul programului „Săptămâna Altfel”, la invitația deputaților PSD de Buzău Andi Cristea și Romeo Lungu. În timpul vizitei, aceștia au putut vedea cum se desfășoară activitatea în Parlament și să înțeleagă cum decurge procesul legislativ. „Delegația” de la Glodeanu Sărat, compusă din profesori și elevi, a fost prezentată și managerului general al companiei Microsoft România, Bogdan Putinică.

„Iulian și Mihai sunt doi elevi curioși și inteligenți din comuna Glodeanu Sărat care au venit pentru prima oară în Parlament. Tot astăzi, Irina a avut ocazia să-l cunoască pe Bogdan Putinică, Managerul General al Microsoft România, la Palatul Parlamentului. Visuri devenite realitate datorită parlamentarilor PSD Buzău, care au organizat o vizită de studiu la Palatul Parlamentului pentru un grup de elevi din Comuna Glodeanu Sărat. A fost o experiență foarte faină și suntem mândri că am putut să le arătăm mai multe despre cum se desfășoară lucrurile aici. Le dorim mult succes în continuare și sperăm că i-am inspirat să meargă după visele lor!”, a scris Andi Cristea pe pagina sa de Facebook.

Și deputatul Romeo Lungu a transmis că elevii de la Glodeanu Sărat au lăsat o impresie bună în urma lor și au surprins prin curiozitatea de care au dat dovadă și întrebările bine documentate pe care le-au adresat parlamentarilor: „Am fost foarte impresionați de curiozitatea și implicarea acestor copii, care nu doar că au venit cu lecțiile făcute, dar ne-au pus întrebări pertinente și au arătat un interes deosebit pentru vizita de astăzi. Ne bucurăm că, prin astfel de experiențe, putem încuraja educația civică, îi putem învăța pe copii să își exprime liber opiniile și să fie activi în societate. Mulțumim pentru vizită! Vă așteptăm cu drag și la alte acțiuni!”.

Articole similare