ActualitateEducație

Eleva Marina-Andreea Radu, premiată la faza națională a concursului „Memoria Holocaustului”

Marina-Andreea Radu, elevă în clasa a VII-a a Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău, a obținut premiul al II-lea la concursul „Memoria Holocaustului”, faza națională, care s-a desfășurat în perioada 6-8 iulie, la București.

„Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în această perioadă. Marina a demonstrat și la acest concurs seriozitate, inteligență, perseverență, dar mai ales modestie! Le mulțumim gazdelor pentru ospitalitate și organizatorilor și sponsorilor pentru premiile generoase!”, este mesajul prin care profesoara de istorie a Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău, Corina Barbu, o felicită pe eleva sa pentru rezultatul obținut.

În realizarea lucrării practice, eleva Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” Marina-Andreea Radu a fost coordonată de profesoara Alexandra Mihai. Partea teoretică a concursului a fost pregătită cu profesoara de istorie Corina Barbu.

Concursul „Memoria Holocaustului” este unic în Europa. Gazdă a fazei naționale a concursului care și-a desemnat astăzi câștigătorii a fost Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV). Competiția a reunit participanți din 38 de județe ale țării, inclusiv Municipiul București. La festivitatea de premiere au luat parte dr. Alexandru Florian, Director General Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel”, reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii și ai altor ambasade,și ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu,care a și înmânat premiile câștigătorilor.

Lucrarea premiată, realizată de Marina-Andreea Radu

Cu acest prilej, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București a anunțat că va tripla valoarea tuturor premiilor în bani acordate elevilor. De asemenea, U.S. Embassy Bucharest și-a exprimat intenția de a organiza o expoziție temporară în sediul propriu cu lucrările artistice realizate de elevi în cadrul acestui concurs.

Concursul este unic în Europa și pune în valoare creativitatea elevilor, având următoarele obiective: prezentarea și înțelegerea problematicii Holocaustului, a consecințelor și a semnificației acestuia prin încălcarea brutală și violentă a drepturilor fundamentale ale oamenilor și, în principal, a dreptului primar natural al omului – dreptul la viață; formarea şi dezvoltarea unui comportament tolerant, democratic, a spiritului civic, a acceptării diversității, a deprinderilor de participare la viața unei societăți lipsită de orice fel de manifestări de rasism, violență, discriminare, intoleranță și antisemitism; cultivarea abilităților elevilor de înțelegere a complexității lumii contemporane, de acceptare necondiționată a celuilalt, de comportament dezirabil într-o societate democratică; evaluarea competențelor elevilor privind înțelegerea modului în care mass-media, în toate formele sale, prezintă acest fenomen istoric;cunoașterea, interpretarea și evaluarea semnificației surselor istorice de diferite tipuri și evaluarea unor forme originale de manifestare a elevilor în domeniul literaturii și educației plastice.

Articole similare