luni, 23 noiembrie 2020

Educația finlandeză în dezvoltarea personală a copilului

  Finlanda a fost încoronată una dintre cele mai fericite țări în care să trăiască, pentru peisajele sale frumoase, salariile ridicate, cultură muncii axată pe angajați și politică democratică. Finlanda este, de asemenea, renumită pentru atitudinea să progresivă față de sistemul sau educațional.

Nicio diviziune între sectoarele public și cel de stat

Spre deosebire de SUA, toate școlile din Finlanda sunt finanțate de guvern. Această înseamnă că, calitatea educației pe care o primește un copil nu depinde de veniturile părinților lor. În timp ce cei mai bogați părinți din SUA își pot permite să plătească taxe grele percepute de cele mai bune școli din țară, toți copiii din Finlanda sunt întâmpinați în școli de înaltă calitate, unde sunt îngrijite nevoile copiilor și oferite oportunități de dezvoltare.

Finlanda, clasa, matematică

Un elev studiază matematică într-o sală de clasa din Rovaniemi, Finlanda. Acest lucru creează o societate egală în care tuturor copiilor li se oferă oportunități egale de la începutul vieții lor. Divizia publică și de stat din SUA a fost criticată pentru că dezavantajează familiile mai puțin privilegiate de la început, deoarece îngreunează studenților defavorizați să-i ajungă din urmă pe colegii lor bogați. Dar în Finlanda, toți copiii au dreptul la o educație de calitate. Această înseamnă că copiii vor socializa cu oameni dintr-o gama diversă de medii când vor crește și că toți copiii au șanse egale de a reuși în viață lor de adult.

Timpul liber al studenților este foarte apreciat

În Finlanda, elevii, profesorii și părinții înțeleg deopotrivă că timpul liber este crucial pentru dezvoltare. Această înseamnă că copiilor li se permite 15 minute de joacă după 45 de minute de predare pentru a ajută la dezvoltarea abilităților sociale și a învăța cum să coopereze.

Citește și: Scoala finlandeza – o alternativa mult mai buna, bazata pe libertatea pe care o au copiii

Predarea este apreciată că o profesie respectabilă

În Finlanda, profesorii sunt recunoscuți drept unii dintre cei mai importanți profesioniști din societate. Pentru a deveni profesor, trebuie să aveți cel puțin un masterat, precum și echivalentul unui program de rezidențiat în școlile medicale din SUA. Deși există o mentalitate de linie de producție în crearea de noi profesori în SUA, Finlanda recunoaște importantă celor mai bune minți din țară care își împărtășesc cunoștințele cu tinerii de astăzi.

Cercetarea este rege în luarea deciziilor

Datorită centrelor de cercetare depolitizate, Finlanda ia decizii cu privire la educație pe baza unor rezultate independente. În SUA, cercetarea este adesea finanțată pentru a sprijini deciziile politice, ceea ce înseamnă că studiile reflectă doar o parte a imaginii. În Finlanda, însă, dacă cercetările arată eficientă unui program sau a unei tehnici educaționale, acesta va fi implementat în curând în școli în beneficiul copiilor.

Școala Româno Finlandeză este astăzi foarte aproape pentru ține și copilul tău.

 

 

 

loading...
error: Content is protected !!