Sport

Edi Ionescu, la Campionatul European U21

Buzoianul va reprezenta România în trei probe

România este din nou în cursa pentru primele locuri la Campionatul European U21. Ediția din 2024 are loc în Skopje, Macedonia de Nord, între 24 și 28 ianuarie, iar tricolorii vor participa în probele de simplu feminin/masculin și dublu feminin/masculin/mixt.

Printre favoriții la medalii este și buzoianul Eduard Ionescu, deja un obișnuit al podiumului la competițiile rezervate tineretului de pe bătrânul continent. Cum este, probabil, la ultima participare la un campionat Under21, Edi își propune cel puțin o medalie de aur, iar rezultatele obținute în ultima perioadă îl îndreptățesc, pe deplin, să spere la câteva rezultate remarcabile.

Buzoianul va reprezenta România la trei probe: simplu, dublu masculin  alături de Darius Movileanu, și dublu-mixt, în echipă cu Ioana Sângeorzan.

România, la Campionatul European U21 

  • Simplu masculin: Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Darius Movileanu, Iulian Chirița
  • Simplu feminin: Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu, Camelia Mitrofan
  • Dublu masculin: Eduard Ionescu/Darius Movileanu, Andrei Istrate/Iulian Chirița
  • Dublu feminin: Elena Zaharia/Bianca Mei-Roșu, Ioana Sîngeorzan/Nicole Arlia (Italia), Camelia Mitrofan/Sara Tokic (Slovenia)
  • Dublu mixt: Eduard Ionescu/Ioana Sîngeorzan, Darius Movileanu/Elena Zaharia, Iulian Chirița/Bianca Mei-Roșu, Andrei Istrate/Nicole Arlia (Italia), Camelia Mitrofan/Mateusz Zalewski (Polonia)

La ediția de anul trecut din Sarajevo, Bianca Mei-Roșu a devenit campioană europeană la dublu feminin, perechea Eduard Ionescu/Ioana Sîngeorzan a fost vicecampioană europeană la dublu mixt, iar medalii de bronz au fost câștigate de Andrei Istrate, la simplu masculin, Andrei Istrate/Iulian Chirița, la dublu masculin, și Darius Movileanu/Eduard Ionescu, la dublu masculin.

Palmaresul „bijutierului” buzoian este unul bogat, în ciuda tinereții. Poate cea mai răsunătoare performanță a fost obținută la Campionatele Europene de Juniori de la Belgrad, atunci când, la numai 17 ani, Eduard cucerea trei medalii de aur, la simplu, dublu și cu echipa României. În urma parcursului perfect, era declarat jucătorul turneului.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker