Sport

Au întors de la 0-3!

Luceafărul, meci de infarct cu Mărășești

Fac ce fac băieții lui Iulică Trăsnea și reușesc să scoată încă un iepure din joben. Luceafărul și-a adjudecat una dintre cele mai spectaculoase partide ale sezonului din Liga 1 de futsal. Mai pe scurt, buzoienii au învins după ce fuseseră conduși cu 3 la 0, iar nimeni nu le mai acorda vreo șansă.

După 20 de minute, conturile păreau încheiate, întrucât cele trei reușite ale oaspeților păreau că le-au turnat plumb în ghete băieților lui Radu Burciu. A urmat o demonstrație de reziliență și determinare, cu gazdele revenind incredibil grație golurilor semnate de Ignat și Bobe (câte două), Bogdan Danciu și Radu Burciu, antrenor-jucător.

Performanța de duminică seară transcede, din multe puncte de vedere, abilitățile individuale ale jucătorilor. Capacitatea băieților din Buzău de a depăși adversitățile este una îndelung exersată, întrucât clubul la care aceștia evoluează se confruntă, de câțiva ani buni, cu probleme financiare grave, trăind, practic, de la sezon la sezon. Pe cale de consecință, victoria „a la Liverpool – 2005”, păstrând undele proporții, n-ar trebui să ne mire foarte tare. Grație unei voințe de fier, aceea de a practica un sport frumos, dar fără mare trecere la autorități și sponsori, „luceferii” pâlpâie în continuare.

În clasament, Luceafărul este pe 7, cu 12 puncte, patru mai puțin decât victima de duminică, Mausoleul. Etapa viitoare, la Buzău vine liderul, United Galați.

Cu patru etape înainte de încheierea sezonului regular, buzoienii și-au asigurat, practic, prezența pentru încă un an, în Liga 1. Dacă nu prea mai are cum să „pice”, Luceafărul nu poate pretinde, din cauza spinoasei probleme a banului, niciun loc printre fruntașele campionatului. Este totuși remarcabilă clasarea în fața unor echipe cu tradiție, precum Deva și Târgu-Mureș, locuri unde futsalul a fost mult timp sportul numărul unu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker