Educație

FOTO / Echipa „Homosapiens” a Hasdeului, premiată la concursul internațional de robotică de la Politehnică

Echipa de robotică „Homosapiens” a Colegiului Național „B.P. Hasdeu” Buzău, coordonată de profesoara Amalia Voicu, a fost premiată la concursul de robotică desfășurat în Capitală la Universitatea Politehnica cu Premiul ”Motivate -2” Homosapiens –Buzău.

„FIRST Tech Challenge Romania nu a fost despre robotică! A fost despre oameni! Despre o generație care a crescut pregătită pentru caruselul vieții!  Toți sunt învingători! Felicitări, tuturor!”, este mesajul inspectorului școlar Serenella Dinu, pe pagina sa de socializare.

Din județul Buzău au participat la această competiție regională două echipe din cadrul Colegiului Național „B.P. Hasdeu” și o echipă din Râmnicu Sărat. Astfel, alături de echipa „HOMOSAPIENS” a Colegiului Național „B.P. Hasdeu” au mai participat și „Heart of RoBots” tot din Colegiul Național „B.P. Hasdeu” și „Boogeybots”, de la Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” din Râmnicu Sărat. Vezi aici

Este vorba despre concursul regional organizat de Universitatea POLITEHNICA din București și Facultatea de Inginerie  Industrială și Robotică, în parteneriat cu Asociația Nație prin Educație. Este cel mai mare Concurs de ROBOTICĂ din lume – FIRST Tech Challenge Romania, la care  au participat 175 de echipe din colegiile și liceele din România, dar și din Grecia, Slovenia, Cipru, Muntenegru. Săptămâna aceasta au avut loc etapele de calificare la faza națională, Q1 și Q2.

Articole similare