miercuri, 05 august 2020

Două școli din Mânzălești, reabilitate prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Elevii din comuna Mân­zălești vor învăța, din această toamnă, în două școli reabi­litate, modernizate și dotate cu mobilier și apa­ratură. Este vorba despre unitățile de învățământ din satele Cireșu și Jgheab, care au beneficiat de o investiție totală de peste 957.000 de lei, asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa I, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Potrivit unui comunicat al Programul Național de Dezvoltare Locală, recepția lucrărilor a avut loc pe 14 august.

„Era nevoie de această reabilitare pentru ca elevii să nu parcurgă 5 km până la școală”

„Aceste două școli sunt foarte importante pentru comuna noastră, în sensul că s-a desființat școala de la Plavăț, iar copiii erau nevoiți să parcurgă peste 5 kilometri pentru a ajunge la școală. Acum copiii pot merge la școala din Jgheab, care a fost modernizată. La școala din Cireșu învață 14 elevi, iar la școala Jgheab 14 sau 15 elevi. Noi, cei de la Primăria Mânzălești, am făcut o solicitare pentru ca cele două școli să fie reabilitate, prin 2016-2017. Lucrările au durat în total un an”, a declarat primarul comunei Mânzălești, Valeriu Beșliu.

PNDL este un program de finanțare multianual, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Admi­nistrației Publice, ce are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-te­ritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infras­tructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, în vederea asigurării unui climat investițional atractiv pentru localitățile României.

Pot beneficia de finanțare în cadrul PNDL unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, respectiv comunele, municipiile și orașele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, județele, precum și unitățile administrativ-te­ritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

loading...
error: Content is protected !!