miercuri, 15 iulie 2020

UPDATE/ Două noi focare  în centre de plasament declarate de Direcția de Sănătate Publică

UPDATE:

Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Buzău confirmă existența a 7 noi cazuri de Covid 19 în cadrul a două unități din subordinea instituției.

”În urma testării periodice a personalului, în cadrul a două unități rezidenţiale destinatecopiilor, din cadrul D.G.A.S.P.C. Buzau, trei, respectiv patru persoane angajate aufost confirmat pozitiv COVID 19.

Cele două unități rezidențiale și-au organizat activitatea, astfel încât să se asigure asistență și îngrijire de permanență.

Structurile mențin legătura cu Direcţia de Sănătate Publică Buzău, monitorizează îndeaproape starea de sănătate a beneficiarilor și personalului, prin menținerea aplicării tuturor măsurilor de prevenire și protecție a beneficiarilor și a personalului, specifice pentru această perioadă”, transmit reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a declarat focar de COVID-19 la două centre de îngrijire din Buzău, unde au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu noul Coronavirus. La Complexul de Servicii Comunitare Beceni au fost înregistrate 3 îmbolnăviri, iar la Complexul de Servicii nr. 8 au fost confirmate alte 3 cazuri de îmbolnăvire, toate în rândul personalului.

Persoanele identificate pozitiv cu SARS CoV-2 au fost internate în unități sanitare.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a declanșat ancheta epidemiologică și a stabilit o serie de măsuri pentru a limita răspândirea Coronavirusului și în rândul altor persoane.

„În cadrul controalelor medicale programate, am descoperit din nou persoane infectate Covid la două dintre centrele de plasament. E vorba de Centrul din Beceni și Centrul nr. 8 din Buzău. Fiecare unitate are înregistrate 3 îmbolnăviri, ceea ce ne obligă să declarăm focar în fiecare locație, aceasta neimpunând alte măsuri de precauție întrucât ele există deja și se aplică și anume portul echipamentului corect și permanent de protecție, distanțarea socială și triajul epidemiologic la intrarea în tură.

Focarele declarate nu înseamnă decât că noi vom fi mult mai atenți în aceste direcții și vom vedea și momentul la acre se va vedea momentul la care se va începe și testarea colectivității, a asistaților, respectiv dacă vom avea sau nu surprize”, explică medicul epidemiolog din cadrul DSP Buzău, Carmen Scântei.

loading...
error: Content is protected !!