Actualitate

Două  bariere automate de colectare a deșeurilor sunt instalate pe râul Buzău

Aluniș Art Center mai face un pas înainte în proiectul  de ecologizare a Râului Buzău intitulat „Viitoruri curate. Nu viituri murdare”. Este vorba despre amplasarea a două bariere care să ghideze deșeurile către coșuri colectoare care vor fi golite din timp în timp.

„Instalăm două bariere automate de colectare a deșeurilor pe râul Buzău, una în dreptul localității Cislău și una pe cel mai poluant afluent al Buzăului, Bâsca Rozilei!”, este anunțul făcut de Aluniș Art Center, organizație neguvernamentală care desfășoară multe acțiuni de ecologizare alături de multe altele precum concerte de jazz, de muzică folk, proiecții de filme de artă, dar și documentare, expoziții de arte vizuale, seri de poezie și literatură, ateliere dedicate celor mici și nu numai pentru revigorarea meșteșugurilor locale (prelucrarea lânii, „dragul” pentru lemn și tradiții), tabere de creație dedicate tinerilor artiști și multe alte evenimente.

Montarea acestor bariere de colectare a tonelor de deșeuri care locuiesc acum în râul Buzău mai spun reprezentanții Aluniș Art Center, va aduce multe beneficii, fiind proiectate special cu caracteristicile necesare, fără să afecteze fauna piscicolă sau navigabilitatea pentru activitățile de rafting.

„Aceste bariere sunt manufacturate în România și ne mândrim cu inginerii noștri!”,mai spun reprezentanții Aluniș Art Center care explică și modalitatea de funcționare a acestora.

Cum funcționează barierele

Aceste bariere plutitoare se întind de pe un mal pe celălalt al râului și ghidează deșeurile aduse de apă către un coș de colectare care este golit periodic. Deșeurile recuperate din apă sunt apoi preluate de operatorul de salubrizare care deservește zona în care este amplasat sistemul.

Articole similare