Actualitate

Dosare penale pentru furt de lemne

Mai multe persoane au fost sancționate de către polițiști după ce au fost prinse în timp ce transportau material lemnos. În ziua de 14 noiembrie, echipajul din cadrul Secţiei de poliţie rurală Berca au fost sesizați cu privrie la faptul că două persoane transportă cu un tractor material lemnos.

În urma sesizării, s-au deplasat la fața locului poliţişti și jandarmi, care au identificat doi bărbați în vârstă de 33 și 21 de ani, din București și Tisău, care transportau material lemnos, fără a putea face dovada provenienței lemnului.

Din cercetări s-a stabilit că, în aceeași zi, bănuiții scos din pământ şi ar fi sustras mai mulţi arbori de esenţă gorun, din zona împădurită a comunei Tisău.

Ulterior, aceştia au valorificat arborii, cu diametre cuprinse între 23-34cm, contra sumei de 1.100 de lei.

Şi polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Merei au surprins în flagrant delict un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Pietroasele, în timp ce sustrăgea material lemnos.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bănuitul a sustras material lemnos din specia nuc, din extravilanul localității Pietroasele.

Întrucât specia lemnului tăiat este nuc, bărbatul a fost sancționat contravențional conform art. 28 din Legea pomiculturii 348/2003, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker