joi, 28 mai 2020

Dosar penal după împrăștierea COVID 19 în Spitalul Județean. DSP Buzău, vizată

A fost deschis dosar penal după ce procurorii au primit o plângere ce vizează măsurile luate de conducerea Direcției de Sănătate Publică după apariția primelor cazuri de COVID 19 în Spitalul Județean de Urgență Buzău.  „La data de 22.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect infracţiunea de „Zădărnicirea combaterii bolilor ”, prev. de art.  352 alin. 2 Cod penal, reţinându-se faptul că, o persoană fizică, a sesizat că Direcţia de Sănătate Publică Buzău, prin reprezentanţii săi legali, nu a dispus măsurile care se impuneau pentru testarea tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, după ce au fost depistate mai multe cazuri de contaminare cu virusul Covid-19, la personalul medical şi non-medical care funcţionează în cadrul acestei unităţi spitaliceşti.

     Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

     Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi prezumţiei de nevinovăţie„, se precizează într-un comunicat al Parchetului.

4 COMENTARII

  1. De ce sunt tinuti in spital zeci de oameni ASIMPTOMATICI? Daca ar fi dupa inteligenta DSP ar trebui ca toti angajatii si familiilor lor din ISJ si ISU ar trebui testati. Daca exista vreun procuror capabil la Buzau ar face perchezitii la DSP, ar retine vreo 2 angajati si aia vor divulga totul. Dar nu se vrea!

  2. Faptul ca nu s-au luat probe de ISJ si de la ISU denota faptul ca angajatii DSP au stiut ca nu exista nici un fel de COVID si ca testele facute erau aranjate. Au blocat in mod ilegal mii de oameni pentru simplu fapt ca cineva de la DSP a primit ordin sau s-a trezit bagata in seama. Nu mai faceti plangeri la parchet Buzau, faceti la DNA, faceti la DIICOT, la parchetul general. La Buzau nu se va rezolva nimic. Nu uitati sa treceti in plangere si actorii mari de la prefectura.

  3. Bravo, la Diaverum, la cabinetele particulare ale medicilor respectivi, daca detin, s-a facut ancheta? Cu ce pacienti au intrat in contact? La ISJ, la ISU au fost facute testari?

  4. De ce nu sunt testați contacții direcți?DSP refuză testarea.DSP e responsabil de transformarea spitalelor din Buzău in focare de Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!