Monden

Doru Octavian Dumitru vine la Buzău: „Cred cu tot sufletul în puterea vindecătoare a comediei!”

Terapie de grup, prin râs! Acesta este obiectivul propus de evenimentul lui Doru Octavian Dumitru din luna noiembrie, iar titlul show-ului cu care se va prezenta la Buzău este cât se poate de elocvent- „Buricul pâmântului 2”. Spectacolul se va juca pe 11 noiembrie, începând cu ora 19.00, la sala Consiliului Județean, iar comediantul promite că pofta de râs va veni treptat, grației experienței sale de scenă de zeci de ani și a puterii vindecătoare a comediei.

„Cred cu tot sufletul, și bazat pe toată experiența mea profesională de până acum, în puterea vindecătoare a comediei. Cred că abilitatea de a râde inteligent rămâne cea mai dinamică formă de terapie pentru desprinderea din ghearele durerii, a tristeții și a stresului. Pentru mine, alături de credință și educație, râsul rămâne cea mai plăcută și pură formă de rezistență și purificare a spiritului uman”, a fost mesajul și promisiunea transmise de Doru către cei care vor dori să vină la spectacolul său.

Comediantul s-a născut în orașul Arad, a crescut în Bacău și s-a stabilit în București în anul în care a început studiile universitare. A absolvit Facultatea de Instalații din București și își amintește cu mare plăcere de anii frumoși ai studenției, ani care au însemnat începutul carierei sale de comediant. Nu regretă nicio secundă că a ales drumul profesiei de umorist și rămâne deplin recunoscător tuturor celor care i-au dăruit inspirație și ajutor de-a lungul acestei călătorii de viață, atât din țară cât și din străinătate.

După nenumărate spectacole de umor scrise și interpretate în peste 35 de ani de activitate, rămâne imaginea unui spirit liber ca artist și una din figurile cele mai originale și importante din comedia românească. Doru Octavian Dumitru sau DOD, rămâne artistul român carismatic și elegant care a pus bazele stand-up-ului românesc, atât înainte cât și după anii ’90. În permanență, talentul și prestațiile sale profesionale au fost măsura ineditului și promovării unui umor complex de mare finețe și adâncime. Prin comedia acestui mare artist se învață arta umorului inteligent, curat și savoarea naturaleții.

Articole similare