Cultură

Dora Gaitanovici, în turneu de promovare a albumului „Descântec”

Turneul de promovare a albumului „Descântec” al Dorei Gaitanovici va ajunge pe 12 martie în Iași, la Legend. Dora a cântat zilele acestea într-unul din spectacolele de deschidere a Capitalei Culturale  2023 – Timișoara”.

În prezent,  Dora face parte din trupa  înființată de ea însăși alături de Dani Bușoi – chitară și voce, Dante – chitară, Dimitrie Milea – bas, Denis Costache – vioară și Codruț Bulfan – tobe. Cu acești muzicieni artista a lansat la finele anului trecut, în decembrie, primul album intitulat “Descântec”.

Aproape toate piesele și-au găsit locul lor în puzzle. Dacă ne detașăm și îl privim de la distanță e și mai surprinzător. Are ceva mistic, ceva magic, a reușit să scoată din artiștii trupei lucruri pe care nici nu știau că le ascund. Nu pare a fi genul de muzică pe care să o asculți, așa, pe fundal în timpul unei discuții sau în mașină. Asta depinde de gusturile fiecăruia, dar e ceva ce nu te lasă să asculți pasiv, să nu fii atent. Așa le-a ieșit, direct din suflet. Au vrut să fie al lor, autentic și așa sunt ei.

„Vedem albumul ăsta ca pe o încercare, un strigăt de adunare. Vrem să vedem cine e cu noi, cine se mai regăsește în stilul ăsta aglomerat, dar în același timp liric, uneori narativ, alteori dur, plin cu de toate din toate părțile. E totodată un experiment, cât și ceva foarte prețios în care ne-am pus pe noi înșine, cu totul. Asta vrem să spunem și la lansare – o poveste. Povestea noastră și cum am ajuns să facem asta… și că vrem să facem asta toată viața. Un album ca un puzzle, în care piesele se întrepătrund și se leagă între ele în cele mai surprinzătoare moduri. Patru povești cu patru teme diferite, fiecare dintre ele cu câte două personaje. Noi le-am dat o voce și le-am transformat în muzică. Din punct de vedere stilistic nu am urmărit ceva anume. E clar că merge spre prog. Inspirația folclorică este imensă, dar resimțită discret. Ăștia suntem noi: Dora Gaitanovici – voce, pian, instrumente de suflat, Dani Bușoi – chitară și voce, Dante – chitară, Dimitrie Milea – bas, Denis Costache – vioară și Codruț Bulfan – tobe. Voi sunteți ultima piesă din puzzle care lipsește. Sperăm că v-am stârnit curiozitatea. Vă așteptăm la lansare”, se transmite pe  pagina de socializare a Dorei.

Dora Gaitanovici, în vârstă de 22 de ani, studentă la Conservator, este compozitoare și cântăreață, finalistă la Vocea României, în anul 2018.

Printre cele mai apreciate melodii interpretate de Dora se numărăr : ,,Ana”- albumul Descântec-2022, ,,Doar eu”- albumul Doar eu-2020, ,,Colț de lună”- albumul Top muzică românească- vara 2020, ,,Cosânzeana”- albumul Descântec-2022, ,,Descântec”- albumul Descântec-2022, ,,Făt-Frumos”- albumul Descântec- 2022, ,,Feel It All”- albumul Feel It All-2019, ,,Când s-o-mpărțit norocu”- albumul Top muzică românească-vara 2020, ,,Manole”- albumul Descântec-2022.
Biletele sunt disponibile în rețeaua iabilet AICI
Pentru elevi/studenți: 30 lei (30 bilete), presale: 50 lei (până pe 11 martie), acces general: 60 lei.

 

Articole similare