marți, 07 iulie 2020

Dora Gaitanovici: „Trei artişti sunt permanent în mintea şi sufletul meu”

Fiecare păstrăm cu noi în viaţă câte ceva din copilărie. O jucărie, un gest, o năzbâtie, o amintire cu un om drag. Despre astfel de amintiri a vorbit buzoianca Dora Gaitanovici într-un interviu acordat Agerpres cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

„Copilăria mea a fost frumoasă, plină de muzică. E locul cald din sufletul meu, în care mă simt în siguranţă, apărată, odihnită, răsfăţată. Vacanţele mele erau marcate de tot felul de festivaluri – sarea şi piperul copiilor cântăcioşi. Iar pasiunea pentru muzică a fost în interiorul meu de când mă ştiu. Nu cred să fie vreo etapă în care muzică să îmi lipsească. Dar asta cred că e valabil pentru mulţi copii”, a declarat pentru Agerpres finalista de la Vocea României din 2018.

Buzoianca îşi aminteşte că părinţii ei au dat-o să înveţe un instrument fără a urmări ca Dora să facă carieră în muzică.  Mai târziu, au înţeles că fetiţei îi place mult să cânte şi au dat-o la canto. Pe la 8-9 ani, îşi aminteşte ea, a urcat pe scenă cu o piesă complet atipică pentru concursurile muzicale pentru copii şi „îndrăzneala” ei a fost răsplătită cu un trofeu.

„Fiecare etapă din copilăria mea a fost marcată de anumiţi artişti”  

„Am abordat, la un mare festival, o piesă complet atipică pentru astfel de competiţii, dar nu îmi păsă. Era minunată. O melodie fascinantă, o poveste cântată, dar lipsită de elementele de dificultate aşteptate de juriu şi cunoscute de orice concurent. La strofa a două m-am blocat şi am uitat două versuri, dar o persoană minunată din juriu a continuat să cânte în locul meu şi eu am prins firul. Surprinderea oamenilor de muzică din acel juriu a fost mare. Îndrăz­neala mea a fost răsplătită cu un trofeu, cu tot incidentul acela. Aşa am procedat mereu, am căutat să aduc cu mine ineditul, să pun câteva din ideile mele în piese vechi, făcându-le astfel să pară altceva”, a mai declarat Dora Gaitanovici.

Buzoianca spune că fiecare etapă din copilăria sa a fost marcată de anumiţi artişti, pe care îi admiră pentru ceea ce reuşesc să aducă la lumină, însă trei mari artişti au rămas şi vor rămâne definitiv preferaţii ei.

„Nu îi pot aminti pe toţi. Fiecare etapă din copilăria mea a fost marcată de anumiţi artişti, dar permanent în mintea şi sufletul meu sunt Michael Jackson, Freddie Mercury şi fascinanta Angela Gheorghiu. Plus artişti, muzicieni pe care îi admir din tot sufletul”, a mai declarat Dora.

loading...
error: Content is protected !!