Monden

Dora Gaitanovici, ,,Concert de Basm” împreună cu Daniel Dorobanțu

Proiectul ,,Thy Veils” i-a adus împreună în 2017, iar la doi ani distanță Dora Gaitanoici și Daniel Dorobanțu urcă din nou pe scenă, în cadrul unui concept ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. Denumit ,,Concert de Basm”, evenimentul este planificat să aibă loc în luna octombrie, în Timișoara, iar din punct de vedere vizual spectatorii vor simți cum muzica va fi completată cu elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc, aduse împreună și proiectate prin cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală.

Evenimentul va avea loc pe 13 octombrie în Biserica Millenium din Timișoara, de la ora 20,00

Protagonistul acestui concept de show care se află la cea de-a 12 reprezentație  este  muzicianul Daniel Dorobațu, iar anul acesta, în luna octombrie, alături de el pe scenă va fi și buzoianca noastră Dora Gaitanovici, finalistă la ,,Vocea României” 2018 și în Selecția Națională Eurovision 2018. ,,În noi se regăsesc toate melodiile care au fost create de la începutul lumii. Fie că facem muzică sau doar o ascultăm, împărtășim același mister”, spune artistul timișorean despre acest proiect.

Dora Gaitanovici și Daniel Dorobanțu se cunosc din 2017, când Dora s-a alăturat Proiectului ,,Thy Veils”, inițiat de ultimul. Ansamblul de artă sincretică “Thy Veils” este un nume rezonant pentru stilurile electronic, ambient, neoclasic și world fusion, recunoscut internațional pentru cine-concertele spectaculoase și proiecțiile de artă video. Creat din pasiune pentru contemplare și uimire față de legile cosmice, proiectul reprezintă un experiment veritabil, perfecționat în ani de muncă artistică, fără compromis.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică ,,Thy Veils”, el este considerat un pionier al muzicii ambient în România. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român și de Centrul Ars Electronica din Linz, timișoreanul fiind primul artist român care a expus și a intrat în colecția celui mai important centru de expunere al artei electro­nice din lume. Arta sa este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera ­nedefini­tului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz, Consula­tul Onorific al Italiei la Timișoara și au fost menționate în The New York Times și The Guardian.

Evenimentul ce va avea loc în octombrie face parte din cadrul proiectului „Explorări contemporane ale tradiției”, finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker