Educație

Doi elevi buzoieni, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie

FOTO | Inspectorul școlar Serenella Dinu: „Avem un băiat de aur!”

David Andrei Vlad

David Andrei Vlad, elev în clasa a X-a al Colegiul Național „B.P. Hasdeu” Buzău, a participat în această primăvară, mai precis în ultimele trei săptămâni, la trei olimpiade naționale și de la toate s-a întors premiant.

La Olimpiada Națională de Fizică de la Bacău a obținut medalia de argint, de la Olimpiada Națională de Chimie, care a avut loc la Baia Mare, a venit cu mențiune, pentru ca, la Olimpiada Națională de Biologie de la Cluj-Napoca, să se întoarcă cu premiul I, obținând și calificarea în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională. „ Astăzi a strălucit cel mai tare! Așa mi-a promis și s-a ținut de cuvânt! <De la Cluj mă întorc cu premiu>… Și a venit cu PREMIUL I!”, scrie pe pagina sa de socializare inspectorul școlar Serenella Dinu, care anunță și cea de-a patra participare a acestuia, de săptămâna viitoare, la Olimpiada Națională de Științe ale Pământului.

David Andrei Vlad, coordonat de prof. Cătălin Mihălcescu, a participat la Olimpiada de Biologie de la Cluj alături de ceilalți membri ai lotului reprezentativ al județului Buzău, respectiv Veronica Nicolai (clasa a IX-a) și de Diana Necula (clasa a XI-a), coordonată de prof. Madi Mocanu, fiind însoțiți de prof. Geanina Lalu-Popescu.

Eleva Diana Necula a obținut mențiune (ME), și s-a calificat  alături de David Andrei Vlad în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie.

Alături de lot s-a aflat  Traian Șăitan, inspector din Ministerul Educației, despre care aflăm de la inspectorul școlar buzoian că a fost „creierul” acestei olimpiade.

Inspectorul școlar Serenella Dinu îi felicită pe toți cei implicați în obținerea acestor frumoase rezultate. „Buzăul are cu ce se mândri! La Olimpiada Națională de Biologie desfășurată la Cluj, lotul județului Buzău ne-a făcut pe toți fericiți! FELICITĂRI, dragii mei! Mulțumesc celor care au contribuit la strălucirea diamantelor și nu în ultimul rând părinților care au fost alături de ei și i-au sprijinit pentru ca ei să-și îndeplinească visul!”, este mesajul de suflet al inspectorului școlar Serenella Dinu.

Articole similare