Politic

Doi buzoieni în topul vizibilității miniștrilor

Miniştrii Marcel Boloş, Alexandru Rafila şi Cătălin Predoiu sunt pe primele locuri în topul vizibilităţii în luna august, iar noul ministru al Muncii Simona Bucura Oprescu, care în luna iulie intrase direct pe locul trei în top, coboară acum pe locul 8, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor pe luna august, analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Trei membri ai Cabinetului au sub 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online.

Primul ministru Marcel Ciolacu are, în august, 33.068  de menţiuni în presa scrisă şi online, înregistrând vârfuri de vizibilitate odată cu numeroasele declaraţii referitoare la măsurile fiscale, în ziua vizitei omologului său ucrainean, dar şi după ce Institutul Național de Statistică a anunţat scăderea ratei inflaţiei pe luna iulie la 9,4 la sută.

Pe locul al doilea, cu 6.892 de apariţii, se află ministrul Finanţelor Marcel Boloş, care urcă de pe locul 4 în topul vizibilităţii în iulie, pe fondul discuţiilor referitoare la măsurile fiscale ale Guvernului, dar şi al protestelor angajaţilor din finanţe. Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila coboară pe locul 3, de pe locul 2 în iulie. Ministrul de Interne Cătălin Predoiu, urcă două poziţii în august comparativ cu luna precedentă, înregistrând vârfuri de vizibilitate datorită declaraţiilor făcute cu ocazia întâlnirii cu omologul austriac Gerhard Karner dar şi în ziua în care a prezentat raportul Corpului de control, după accidentul din 2 Mai şi a făcut mai multe propuneri destinate combaterii consumului de droguri. Predoiu este urmat în top de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, care se află pe locul 5, urcând şi el două poziţii.

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu coboară de pe locul 5 pe locul 6.Pe poziţia a 7-a în topul vizibilităţii se află ministrul Energiei Sebastian Burduja, care are 2.218 menţiuni în presa scrisă şi online, urcând de pe locul 9 deţinut în iulie. Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu coboară de pe locul 3 pe locul 8, având 2.155 de apariţii.

Primul în categoria miniştrilor care au între 1.000 şi 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online este ministrului Mediului, Mircea Fechet, cu 1.954 de apariţii, ocupând locul 9 şi fiind urmat de ministrul Agriculturii Florin Barbu (1.630 de apariţii),  ministrul Economiei – Ştefan Radu Oprea (1.607 apariţii), ministrul Educaţiei Ligia Deca (1.558 de apariţii), ministrul Culturii Raluca Turcan (1.389 de apariţii) ,  ministrul Apărării Angel Tâlvăr (1.291) de apariţii), ministrul Proiectelor Europene Adrian Câciu  (1.273 de apariţii), ministrul Dezvoltării Adrian Veştea (1.119 apariţii) şi de  ministrul de Externe Luminţa Odobescu (1.096 de apariţii).

În luna august, trei membri ai Cabinetului Ciolacu – ministrul Digitalizării Bogdan Ivan,  ministrul Familiei Natalia Intotero şi viceprim-ministrul Marian Neacşu  – se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker