luni, 01 iunie 2020

Doi buzoieni, premiaţi la Festivalul „Toamna bacoviană a scriitorilor”

În zilele de 1 şi 2 noiembrie 2019 a avut loc la Bacău prima ediţie a Festivalului „Toamna bacoviană a scriitorilor”. Din programul manifestărilor nu au lipsit, în prima zi, lansări de carte şi reviste dar şi discuţii şi opinii despre cărţile şi revistele prezentate. După acest prim moment a avut loc, la statuia lui George Bacovia, realizată de sculptorul Constantin Popovici, un recital de poezie prezentat de o parte dintre poeţii prezenţi la eveniment. Ultima parte a zilei a fost dedicată Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor.

Aceasta a decernat premiile, ce au fost stabilite de către juriul desemnat, pentru membrii Filialei. Aveam să constatăm cu bucurie că doi buzoieni au fost printre laureaţi. Aceştia sunt Nicolae Pogonaru pentru volumul de versuri „Cartea cu femei” şi Nicolai Tăicuţu pentru volumul „Vi­tregii suportabile” (versuri). Din juriul competiţiei au făcut parte Dan Bogdan Hanu (preşedinte), Valeria Manta Taicuţu, Emilian Marcu, Mioara Bahna şi Cristina Ştefan.

A doua zi a avut loc un singur moment şi anume coloc­viul cu tema „Percepţia poetului George Bacovia în conştiinţa şi cultura europeană – opinii, direcţii, perspective” . Am remarcat prezenţa multor scriitori ce sunt membri ai Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor şi mulţi invitaţi. Festivalul a fost o reuşită şi se cuvin adresate felicitări organizatorilor în frunte cu neobositul Dumitru Brăneanu, preşedintele Filialei Bacău a USR. Nu este de neglijat nici suportul material asigurat de oficialităţile locale.

loading...
error: Content is protected !!