Administrație

Un drum județean a fost redat circulației. Ce li se recomandă șoferilor

Drumul județean 203G, care leagă localitățile Sărata Monteoru și Leiculești, a fost redat circulației, după o pauză de cinci luni, timp în care s-a aflat în reabilitare. Drumul a fost închis în luna decembrie a anului trecut, după ce ploile abundente au provocat o alunecare de teren, iar tranzitarea lui punea în pericol viețile oamenilor. Una dintre benzile de mers se surpase complet pe anumite porțiuni, iar șoferii erau nevoiți să alterneze benzile, ceea ce făcea ca drumul să fie foarte periculos.

Deși preconizau redeschiderea în luna ianuarie, autoritățile au dat undă verde deschiderii drumului abia în mai, cu anumite recomandări pentru șoferi. Aceștia sunt sfătuiți să respecte semnalizările din trafic și să reducă viteza, dat fiind că pe anumite porțiuni drumul se îngustează, iar curbele fără vizibilitate necesită prudență maximă.

 

„Instituția Prefectului-Județul Buzău vă aduce la cunoștință că Drumul Județean 203 G, care face legătura între localitățile Sărata Monteoru și Leiculești, a fost redat traficului rutier. Șoferii sunt sfătuiți să respecte recomandările polițiștilor și semnalizările din trafic, dat fiind că pe anumite sectoare ale DJ 203 G Monteoru-Leiculești se impun încă restricții de viteză. Reamintim că drumul județean 203G, care face legătura între localitățile Sărata Monteoru și Leiculești, a fost închis circulației în jurul datei de 20 decembrie 2021, când, din cauza ploilor abundente înregistrate în zonă, s-a produs o gravă alunecare de teren. Având în vedere faptul că o bandă a șoselei județene s-a surpat, la acel moment, în zonă, s-au impus lucrări de reabilitare a drumului”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

Dincolo de practicabilitate, drumul este spectaculos și prin peisajele pe care le oferă, dat fiind că tranzitează pădurea din zonă.

Articole similare