duminică, 05 iulie 2020

Distincție pentru președintele Consiliului Județean Buzău, de la omologii din Soroca

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, va primi astăzi titlul de „Cetățean de Onoare al Raionului Soroca”. Distincția va fi conferită în cadrul Ședinței festive a Consiliului Raional Soroca, consacrată Zilei Independenței Republicii Moldova.

De-a lungul ultimilor trei ani, Petre Emanoil Neagu a contribuit substanțial la întărirea relațiilor de colaborare între raionul Soroca Și Consiliul Județean Buzău. La inițiativa acestuia au avut loc ședințe comune ale celor două entități. În 2017, 12 localități din raionul Soroca, Republica Moldova, s-au înfrățit cu tot atâtea comune din județul Buzău, evenimentul fiind marcat printr-o ședință solemnă a reprezentanților administrațiilor celor două regiuni.

În martie 2018, Consiliul Raional Soroca și Consiliul Județean Buzău s-au întâlnit într-o ședință comună de lucru, în Republica Moldova. De asemenea, în perioada 31 mai – 3 iunie 2019, delegația raionului Soroca condusă de președintele Ghenadie Muntean a participat la cea de-a III-a ediție a festivalului „Buzău Fest”, care s-a desfășurat în stațiunea Sărata Monteoru.

În ultimii ani, Consiliul Județean a contribuit financiar în sistemele de Sănătate și Educație din Soroca. Secția de Terapie a Spitalului Regional Soroca a fost modernizată, în parte, cu bani din bugetul propriu al Consiliul Județean Buzău. Sprijinul instituției buzoiene a constat în aparatură medicală pentru salvarea bebelușilor, materiale de construcții pentru reabilitarea clădirii unității medicale și bani pentru reabilitarea și moder­nizarea secției. 100.000 de euro au plecat, în două tranșe, din bugetul județului Buzău spre Soroca pentru investiții în Sănătate.

De asemenea, anul acesta Consiliul Județean (CJ) Buzău a contribuit financiar la reabilitarea Cimitirului Ostașilor Români din Raionul Soroca prin acordarea unei cofinanțări Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

Banii au fost folosiți pentru reabilitarea Cimitirului Eroilor Armatei Române din localitatea Stoicani, unde sunt înhumați 78 de ostași români, căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

În această lună, 20 de elevi din Republica Moldova, însoțiți de doi profesori, s-au bucurat de o tabără gratuită în județul Buzău, la Poiana Pinului. Este vorba despre elevi cu rezultate bune la învățătură din raionul Soroca. De asemenea, Consiliul Județean Buzău a trimis în tabăra de la Volovița, raionul Soroca, nu mai puțin de 26 de elevi buzoieni, însoțiți de trei dascăli. Este vorba despre adolescenți care s-au oferit voluntari în activitățile efectuate în ultimul an sub egida Consiliul Județean. Consiliul Județean Buzău a aprobat, în Ședința ordinară a lunii iulie, alocarea sumei de 18.000 de lei pentru transportul, cazarea Și masa tinerilor basarabeni în tabăra Poiana Pinului.

Costurile pentru deplasarea, cazarea și masa elevilor buzoieni Și a celor trei profesori, în valoare de 12.000 de lei, vor fi suportate din bugetul județului pe anul 2019.

loading...
error: Content is protected !!