vineri, 23 octombrie 2020

Directorul Trans Bus anunță că îl dă în judecată pe candidatul PMP la Primăria Buzău, pentru fake-news pe Facebook

Conducerea operatorului municipal de transport Trans Bus SA anunță că îl va da în judecată pe candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Buzău, fostul magistrat Constantin Florescu, după ce acesta a aruncat în spațiul public o informație falsă, după cum se arată într-un comunicat de presă semnat de managerul societății, Gică Toader. Într-o postare pe Facebook, Florescu a susţinut că Trans Bus şi Primăria Buzău ar fi trebuit să plătească din banii buzoienilor, respectiv de la bugetul local, către bugetul de stat, suma de 6.621.761 lei. Florescu a citat un raport al Camerei de Conturi în acest sens, fără a specifica faptul că, ulterior, respectivul raport a fost infirmat de plenul Curții de Conturi a României.

Postarea dlui Florescu este doar un alt episod în seria calomniilor aduse la adresa societăţii noastre, în lupta sa disperată de a ocupa funcţia de primar al municipiului Buzău.

Dar prin această postare, dl. Florescu nu a demonstrat altceva decât că habar nu are de administraţia publică, de bugetul local, de bugetul de stat, acţionând în dauna intereselor buzoienilor atunci când susţine că societatea noastră şi Primăria Buzău ar fi trebuit să plătească din banii buzoienilor, respectiv de la bugetul local, către bugetul de stat suma de 6.621.761 lei.

Norocul nostru şi al buzoienilor este faptul că dl. Florescu nu mai este la pupitrul justiţiei pentru a face dreptate după bunul lui plac, fără probe şi fără a fi nevoit să dea explicaţii pentru hotărârile judecătoreşti pronunţate. De data aceasta, dl. Florescu trebuie judecat de către buzoieni şi sancţionat pentru neadevărurile şi abuzurile săvârşite.

Din partea unui magistrat, ne-am aşteptat ca postarea lui să aibă la bază minime verificări, probe, dovezi, înainte de a aduce grave acuzaţii societăţii noastre.

Îl vom dezamăgi pe dl. Florescu şi vom arăta că prin Încheierea nr. VI/24/06.08.2020, a Curții de Conturi Bucureşti, a fost desfiinţată măsura dispusă de Curtea de Conturi Buzău, Curtea de Conturi Bucureşti reţinând următoarele: <exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată intervine la data încasării subvenţiei de la bugetul local, or determinarea în cadrul subvenţiilor încasate în perioada 01.04.2017-30.09.2019 a cuantumului lunar al subvenţiei direct legată de preţ în funcţie de contravaloarea gratuitătior acordate şi stabilirea taxei pe valoarea adăugată aferentă subvenţiilor determinate, evidenţierea în contabilitate şi regularizarea şi plata TVA, este lipsită de eficienţă la acest moment, cu atât mai mult cu cât eventualele plăţi alte TVA-ului ar greva asupra bugetului local al municipiului Buzău>.

Precizăm că TVA-ul în sumă de 6.621.761 lei despre care vorbeşte dl. Florescu, a fost stabilit de Curtea de Conturi Buzău, ca fiind aferent gratuităţilor acordate de către societatea noastră în perioada aprilie 2017 – septembrie 2019, unor categorii de persoane defavorizate (în special bătrâni şi elevi), şi ar fi trebuit luat din bugetul local al Primăriei Buzău şi dat bugetului de stat. Aceasta este şi opinia dlui Florescu.

Prin urmare, dragi buzoieni, vă rugăm să fiţi atenţi pe mâna cui lăsaţi banul public la data de 27 septembrie 2020.

Cât priveşte pretinsa relaţia de rudenie – „cumătrie” cum o numeşte dl. Florescu, dintre Directorul executiv al societatăţii noastre – dl. Gică Toader – şi dl. Primar Toma, şi aceasta este tot o invenţie a dlui Florescu, afirmată de atâtea ori, dar fără a fi dovedită vreodată. Aşa cum am precizat în nenumărate rînduri, nu există nicio relaţie de rudenie / cumetrie între directorul executiv al TRANS BUS SA şi dl. primar Toma.

Întrucât susţinerile d-lui Florescu din postarea sa din data de 18.09.2020 contravin unor documente oficiale – încheierea Curţii de Conturi Bucureşti nr. VI/24/06.08.2020 -, şi aduc grave prejudicii de imagine societăţii noastre, il vom da în judecată pentru a solicita daunele materiale şi morale cauzate societăţii prin informaţiile false pe care le publică, se precizează în comunicatul Trans Bus, semnat de către directorul executiv, Gică Toader.

Ce a susținut Florescu

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, intitulată „Din țeapă în țeapă: , , <> , Constantin Florescu, candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Buzău, arată următoarele:

„Intrând și mai mult în amănuntele evidențiate de Raportul de audit financiar al Curții de Conturi – Camera de Conturi Buzău realizat asupra Primăriei pentru anul 2019, am dat peste încă o atingere clară adusă legii și banului public.

Prin manevrele executate la conducerea TRANSBUS, societate controlată de Municipalitate (a se citi C. Toma) și condusă de cumătrul primarului, Gică Toader (fost director al ROMET), .. ca urmare a neîncasării TVA aferente legitimațiilor de călătorie (paginile 57-58 din Raport). Transbus, spune Curtea de Conturi, trebuie să ia măsurile legale în vederea încasării sumei de mai sus de la Municipalitatea reprezentată de ruda sa și să vireze la bugetul statului această sumă.

Haideți să traducem: într-o totală euforie a ilegalității, conducerea Transbus a <uitat> să vireze la bugetul de stat TVA în valoare de peste 66 de miliarde de lei vechi, Toma și i-a trecut pe plus la bugetul local, lăudându-se că a făcut economii record”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!