joi, 22 octombrie 2020

Directorul Direcției de Sănătate Publică Buzău, la spital cu Covid 19

Directorul economic Daniela Dumitru preia frâiele Direcției de Sănătate Publică, după ce atât directorul instituției, Cristina Ungureanu, cât și medicul epidemiolog șef Carmen Scântei au fost confirmate pozitiv cu Covid 19, informează Instituția Prefectului, care precizează într-un comunicat că „cele două au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Buzău, iar starea lor de sănătate este bună. Atât dna. Cristina Ungureanu, cât și dna. dr. Carmen Scântei vor lucra în continuare cu toate resursele disponibile și pe perioada de internare în spital”.

În aceste condiții, managementul sanitar va fi asigurat de doi medici epidemiologi, dr. Valentin Barbulis și dr. Mirela Iorgu.

Chiar și în situația în care DSP Buzău a rămas fără conducere și fără medic epidemiolog șef, „prefectul județului asigură populația că situația privind gestionarea pandemiei de Coronavirus este sub control la nivelul județului Buzău.

Prefectul Leonard Dimian transmite tuturor celor care sunt în linia întâi a luptei pentru limitarea răspândirii Coronavirusului mulțumiri pentru că s-au implicat și se implică în continuare la maximum, deși sunt conștienți că se confruntă cu cel mai mare risc de infectare”.

Prefectura recomandă mai multă seriozitate în aplicarea măsurilor preventive.

„Acest episod este încă o dovadă a seriozității cu care trebuie tratată această boală, fără a ignora recomandările date zilnic de specialiștii din sănătate. Totodată,vedem clar că pericolul infectării cu noul Coronavirus nu a trecut și că acesta îi afectează pe toți, indiferent de funcție sau de poziția socială”, mai spun autoritățile.

loading...
error: Content is protected !!