Administrație

Direcțiile politicii comerciale europene, dezbătute la Buzău la sfârșitul lunii mai

Peste patru luni, Buzăul va găzdui reuniunea Grupului de Lucru privind Chestiunile Comerciale, una dintre cele trei reuniuni informale în România ale principalelor grupuri de lucru tehnice în domeniul politicii comerciale europene pe durata mandatului țării noastre la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul, care se va desfășura în perioada 30-31 mai, va fi organizat de ­Mi­nisterul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Anteprenoriat, în colaborare cu Consiliul Județean Buzău.

85 de reprezentanți ai Statelor Membre UE, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Secretariatului General al Consiliului European și ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Anteprenoriat se vor afla, timp de două zile, la Buzău pentru a participa la evenimentul de politică economică.

Consilierii județeni au aprobat luni, în prima ședință ordinară din acest an, protocolul de colaborare ce va fi semnat între Ministerul pentru Mediul de Afa­ceri, Comerț și Antreprenoriat și Consiliul Județean Buzău în vederea organizarii Reuniunii Informale a Grupului Working Party Trade Questions.

Pe lângă obiectivul reprezentanților MMACA, potrivit protocolului, un scop important al acestuia este chiar promovarea imaginii și a valorilor culturale locale, precum și încurajarea de activități social – economice și de cooperare între toți factorii care vor fi prezenți pe 30 și 31 mai la Buzău.

Potrivit programului reuniunii, în prima zi a invitații europeni vor face un tur al Muzeului Județean Buzău, iar elevi voluntari ai Colegiului Național B.P. Hasdeu îi vor însoți pe europeni în vizitarea orașului Buzău. Ziua se va încheia cu o cină la un restaurant din municipiul Buzău.

A doua zi este rezervată discuțiilor

Potrivit www.romania2019.eu, grupul de lucru pentru chestiuni comerciale se ocupă de diverse dosare legislative comerciale, care sunt adoptate în cadrul procedurii legislative ordinare.

Acesta servește de asemenea drept forum pentru discutarea unor chestiuni orizontale de politică co­mercială – monitoriza­rea statutului de economie de piață (MES) și a tratamentului de societate care funcționează în condițiile unei economii de piață (TEP) ale țărilor care nu fac parte din UE, stadiul litigiilor UE în cadrul investigațiilor în materie de protecție comercială, monito­rizarea măsurilor de protecție comercială în vigoare și a investigațiilor în curs lansate de țări care nu fac parte din UE împotriva UE sau anumitor state membre ale UE, monitorizarea activităților consilierului-auditor, însărcinat cu asigurarea unor proceduri comerciale echitabile, stadiul de soluționare a litigiilor legate de instrumentele de protecție comercială în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker