Actualitate

Direcția de Sănătate Publică: două decese și 32 cazuri noi de infectare cu Covid 19

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 32 cazuri noi de infectare (din care 4 pacienti testați în laboratoare private și doi pacienți în unități sanitare din alte județe). Pacienții au vârste între 8 ani și 84 de ani.

Autoritățile sanitare confirmă astăzi și doup decese ale unor persoane infectate cu Covid 19. Este vorba despre un pacient în vârstă de 66 de ani și o pacientă de 71 de ani. Pacienta în vârstă de 66 de ani s-a prezentat UPU a SJU Buzau cu simptomatologie respiratorie.  A fost testat și confirmat cu SARS CoV2 în 16 ianuarie și apoi  transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluația clinic a fost nefavorabilă astfel că în 27 ianuarie pacientul a decedat. Acesta prezenta următoarele comorbidități: hepatita cronica, ulcer gastric, BRD.

Pacienta în vârstă de 71 de ani  era din Amara, prezenta simptomatologie Covid 19 și a fost testată și confirmată cu SARS CoV2 în 21 ianuarie. A fost internată pe sectia de pneumologie a SJU Buzău pentru tratament de specialitate. Pe fondul comorbiditatilor  a survinit decesul acesteia în data de 27 ianuarie. Femeia prezenta următoarele comorbidități: insuficiență renală acută, demență senilă, HTA st III, anemie severă.

Articole similare