Sport

Din victorie în victorie! Buzăul, pe loc de play-off

FC Buzău funcţionează la capacitate maximă! Echipa buzoiană nu mai iartă nimic şi a urcat pe loc de play-off după victoria obţinută sâmbătă, în Crâng, în faţa celor de la Metaloglobus Bucureşti, în etapa a 7-a a Ligii a 2-a. FC Buzău a învins cu scorul de 4-1 (2-0) una dintre cele mai dificile formaţii din serie, o victorie care poate părea surprinzătoare doar prin proporţiile scorului. Vecine de clasament înaintea etapei, cu acelaşi număr de puncte, cele două echipe anunţau un duel echilibrat, ambele fiind şi în formă după victoriile din runda precedentă.

Anticipând, cumva, desfăşurarea ostilităţilor şi dorind să se pună cât mai repede la adăpost, buzoienii au început cu atacuri susţinute la poarta oaspeţilor, unul dintre acestea aducând şi o rapidă deschidere de scor, Alin Cârstocea (9). Formaţia fraţilor Herea a ­re­simţit şocul, Chică-Roşă şi Ciobanu au trecut pe lângă golul al doilea, dar şi bucureştenii pe lângă egalare la reluarea în bară a lui Coman. Şi mai clară a devenit situaţia înainte de pauză, acelaşi Cristocea reuşind ,,dubla” cu o execuţie de la distanţă (41). La niciun sfert de oră de la reluare, destinaţia celor trei puncte devenise evidentă: 3-0 pentru gazde după penalty-ul transformat de Cristian Ciobanu (57).  Oaspeţii au redus din dife­renţă în minutul 69, prin căpitanul Ovidiu Herea, dar Buzăul a refăcut avansul de trei goluri cu o reuşită în ultimul minut semnată de tânărul Alexandru Neacşu.

,,A fost un joc foarte bun pentru echipa noastră, cele mai importante sunt cele trei puncte care ne-au dus, aşa cum spuneam, la rezultate normale, pe loc de play-off. Până la următoarea pauză, trebuie să fim foarte atenţi şi să obţinem tot ceea ce putem obţine pentru că meciurile sunt toate grele”, a spus după jocul de sâmbătă antrenorul Buzăului, Cristi Pustai. O săptămână plină urmează pentru FC Buzău: mâine, în Crâng, cu ­Aca­demica Clinceni în 16-imile Cupei României şi sâmbătă, în campionat, la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda.

FC BUZĂU – METALOGLOBUS 4-1 (2-0)

FC Buzău: R. Stoian – R. Zamfir, Vîrtej, A. Lopez, Oltean (Neacşu) – Gaitan (Wiktorski), Cârstocea, Al. Munteanu (C. Toma), Eko­l­lo (Paţurcă), Cr. Ciobanu – Chică-Roşă (Rogac). Antre­nor: Cristian Pustai

Metaloglobus: Gavrilaş – Grosu (Plumbuitu), Lung, Caramalău, Sava, Coman (Lazăr), Mihai (Borţonea­nu), Pandele (Sârbu), Florescu (Vraciu), Cl. Herea, Ov. Herea. Antrenor: Nicolae Grigore

– Au marcat: Cârstocea 8, 40; Cr. Ciobanu (pen.) 56; Neacşu 90 – Ov. Herea 68

– Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti)

Liga a 2-a – Etapa a 7-a

 • Concordia Chiajna – Unirea Slobozia 1-1
 • Petrolul Ploieşti – Ripensia Timişoara 2-0
 • Unirea Constanţa – Poli Iaşi 0-6
 • FC Buzău – Metaloglobus 4-1
 • Poli Timişoara – Csikszereda Miercurea Ciuc 1-2
 • Hermannstadt – Dacia Brăila 6-0
 • Astra Giurgiu – Unirea Dej 0-2
 • FC Braşov – Dunărea Călăraşi 3-1
 • Universitatea Cluj – Viitorul Tg. Jiu – 1-0
 • Steaua Bucureşti – CS Şelimbăr – aseară

Clasament

 1. PETROLUL 18 p.
 2. Hermannstadt 17 p.
 3. Chiajna 17 p.
 4. U Cluj 15 p.
 5. FC Buzău 13 p.
 6. Steaua 13 p.
 7. Slobozia 12 p.
 8. Unirea Dej 11 p.
 9. Metaloglobus 10 p.
 10. Ripensia 9 p.
 11. Şelimbăr 9 p.
 12. FC Braşov 9 p.
 13. Poli Iaşi 9 p.
 14. Timişoara 7 p.
 15. Csikszereda 6 p.
 16. Viitorul Tg. Jiu 3 p.
 17. Călăraşi 3 p.
 18. Dacia Brăila 2 p.
 19. Constanţa 1 p.
 20. Astra – 2 p.

Articole similare