Sport

Din nou aer de Europa la Sala Sporturilor

Gloria Buzău – Măgura Cisnădie, duminică, de la 18.00

După campioana Rapid, spulberată în urmă cu două etape, Gloria înfruntă la Sala Sporturilor o altă reprezentantă în cupele europene. Duminică seară, de la ora 18.00, în ultimul joc al etapei a 4-a a Ligii Naţionale, Bianca Harabagiu şi Compania se duelează cu Măgura Cisnădie, de acum o rivală clasică a buzoiencelor la locurile fruntaşe ale clasamentului, echipă care, asemenea lor, va juca în acest sezon în EHF European League.

Cinci puncte despart cele două echipe la momentul actual, după un început mai modest al sibiencelor, spre deosebire de startul fulminant al Gloriei, singura echipă din Liga Naţională cu punctaj maxim. Un mic ascendent moral, dar, desigur, fără relevanţă prea mare, pentru buzoience, care au câştigat ultimul duel direct, cu caracter amical însă, 38-33, în turneul amical de la Sala Sporturilor organizat înaintea startului noului campionat.

30 de lei biletul, reguli de acces

Pentru partida de duminică, clubul pune la dispoziţie bilete la preţul de 30 de lei. Acestea pot fi deja achiziţionate online, de la adresele: www.entertix.ro şi www.myticket.ro, iar fizic, de la casa Sălii Sporturilor, duminică, între orele 10.00 și 18.00. În acelaşi interval orar pot fi ridicate şi abonamentele rezervate persoanelor care au optat pentru păstrarea aceluiaşi loc la meciurile de handbal feminin din sezonul trecut.

Copiii cu vârsta de până la 16 ani au acces gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza certificatului de naştere (copie), a carnetului de elev sau a cărţii de identitate. Însoţitorii copiilor, ce depăşesc vârsta de 16 ani, vor plăti biletul de acces, iar copiii vor avea bilete gratuite pentru locurile din imediata vecinătate. Locurile rezervate acestora vor fi în sectorul „D”, rândul 12.

Sportivii legitimaţi la orice club sportiv din municipiul Buzău vor avea acces gratuit, în limita locurilor disponibile, în sectorul D, rândul 13, în baza legitimaţiei de sportiv, vizată pe anul în curs. Biletele gratuite vor putea fi ridicate de la casele de bilete, conform programului menţionat mai sus.

Persoanele cu dizabilităţi şi persoanele cu vârsta peste 70 de ani vor avea accesul gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza actului de identitate, în sectorul F, rândurile 1 şi 2. Biletele gratuite vor putea fi ridicate de la casa de bilete de la Sala Sporturilor.

Start al echipei secunde

Noua formaţie secundă a Gloriei îşi va face debutul în noul campionat al Diviziei A sâmbătă dimineaţă, în deplasare. Tinerele handbaliste ale Buzăului vor întâlni, de la ora 11.00, la Dobroeşti (jud. Ilfov) formaţia locală Unirea. Nou înfiinţată, echipa a doua a Gloriei va fi alcătuită din jucătoare tinere, în majoritate sportive de la Liceul cu Program Sportiv, născute între 2004-2007, va fi condusă de pe banca tehnică de către profesorul Lucian Săndoiu, de la acelaşi liceu şi nu va avea drept de promovare în Liga Naţională.

Gloria 2 va evolua în Seria A a ligii secunde, alături de Ştiinţa Bucureşti, Rapid 2 Bucureşti, Spartac Bucureşti, Unirea Dobroeşti, CSM 2 Bucureşti, Activ Ploieşti, Gloria 2 Buzău, Dunărea 2 Brăila, Neptun Constanţa şi Unirea Slobozia.

LIGA NAŢIONALĂ – ETAPA A 4-A

 • CSM Bucureşti – HC Zalău 38-22
 • Rapid Bucureşti – CSM Tg. Jiu 28-2
 • Dacia Mioveni – SCM Rm. Vâlcea
 • CSM Slatina – CSM Galaţi
 • Dunărea Brăila – SCM Craiova
 • Gloria Bistriţa – Minaur Baia Mare
 • Gloria Buzău – Măgura Cisnădie

Clasament

 1. CSM BUCUREŞTI 10 p.
 2. Gloria 9 p.
 3. SCM Rm. Vâlcea 7 p.
 4. Bistriţa 7 p.
 5. Rapid 7 p.
 6. Craiova 6 p.
 7. Baia Mare 6 p.
 8. Brăila 4 p.
 9. Cisnădie 4 p.
 10. Jiu 3 p.
 11. Zalău 3 p.
 12. Mioveni 0 p.
 13. Slatina 0 p.
 14. Galaţi 0 p.

Articole similare