Cultură

„Dialog între generații” aniversar, la Galeriile de Artă

Un proiect de suflet aflat la a treia ediție, de care se face responsabil președintele filialei UAP Buzău, Valeriu Șușnea, va avea loc în data de 6 martie, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”. El se petrece chiar de ziua de naștere a artistului plastic, pentru că Valeriu Șușnea s-a născut în data de 6 martie 1960, în Bereşti, judeţul Galaţi. Este vorba despre „Dialog între generații <40>”, 1984-2024,  o expoziție aniversară,  care ilustrează 40 de ani în slujba frumosului pentru generația 1984 a Institutului de Arte Plastice <Nicolae Grigorescu> din București, generație din care face parte și prof. dr. Valeriu Șușnea , dar și  40 de ani dedicați  „fabricii de frumos”  de la Buzău, cum îi numește artistul plastic.  

„40 de ani au trecut de la terminarea cursurilor Institutului de Arte Plastice <Nicolae Grigorescu> din București, secția <Artă monumentală-restaurare>. 40 de ani de lucru la <fabrica de frumos> a Buzăului”, spune Șușnea, care mai anunță și faptul că această cifră aniversară o va marca alături de invitații săi, artiști plastici ce fac cinste generației 1984. „Am invitat, pe simeze, o parte a generației 1984, să aniversăm cei 40 de ani, fără a uita de maeștrii noștri: Vasile Celmare, Petre Achițenie,  Ion Grigore, Ion Stendl, (n.r., primii trei intrați în veșnicie) artiști, dascăli și caractere de excepție. Alături de ei au fost și mulți alții, cărora le transmit și acum întreaga mea gratitudine și recunoștință” , mai spune președintele UAP Buzău.

Invitații săi contribuie cu lucrări de excepție la expoziția „40”. Surpriza este că au trimis lucrări și colegi de generație ai președintelui filialei buzoiene a UAP, care nu au putut participa fizic. Valeriu Șușnea le transmite mulțumiri tuturor. „Alese mulțumiri pentru lucrările trimise și colegilor de generație aflați departe geografic: Canada, Mexic, Franța etc., însă aproape cu inima de acest proiect, aflat la a III-a ediție”. Un gând frumos se îndreaptă și către „acei colegi și profesori plecați mai devreme, să picteze cu îngerii. Dumnezeu să-i aibă în paza sa!”, transmite prof. dr. Valeriu Șușnea.

Vernisajul expoziției ce face parte din proiectul inițiat și curatoriat de Valeriu Șușnea este programat luni, 6 martie, ora 14.00, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”.

Publicul se va întâlni cu artiști plastici al căror nume a depășit de mult granițele țării și ale căror lucrări se află în colecții importante: Ion Achițenie, Silvia Barbescu, Adriana Blendea, Diana Brăescu, Daniela Frumușeanu, Mihai Moldovan, Adriana Molea, Bogdan Molea, Cornelia Săvescu, Dinu Săvescu, Valeriu Șușnea și Aurel Vlad.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker