Fără categorie

Dezideratul poliţiştilor buzoieni: 26 septembrie, ziua fără persoane decedate în accidente rutiere

Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL realizează și în cursul anului 2019 Proiectul EDWARD, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul EDWARD este susținut de Comisia Europeană și își propune ca, anul acesta, ziua de 26 septembrie să devină Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere.

Activităţile au ca scop îmbunătăţirea nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier asupra pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie.

La nivelul judeţului Buzău, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră vor acţiona pe toate categoriile de drumuri ce tranzitează judeţul, precum şi pe străzile din municipiile Buzău şi Rm. Sărat şi vor urmări combaterea excesului de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau nepurtarea centurii de siguranță, utilizarea telefonului mobil în timpul condusului, întrucât comportamentul participanților la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranței rutiere.

“Participarea presupune asumarea unui angajament – „I’ve made the pledge”, pe pagina oficială de internet https://projectedward.eu/ro, iar polițiștii rutieri vor oferi informații cu privire la derularea acestui proiect, a cărui susținere și promovare se realizează şi prin vizionarea unui clip video.

De ziua lui, Edward ne invită să facem un angajament pentru a reduce numărul accidentelor rutiere la 0… să promitem cu toții că:

– sporim atenția la volan;

– vom conduce cât mai prudent și vom respecta regulile de circulație atât la volan, cât și pe motocicletă sau bicicletă;

– pornim farurile pentru a fi mai vizibili în trafic;

– verificăm corespunzător starea tehnică a vehiculelor;

– vom conduce cu o viteză care este, în același timp, și legală și sigură;

– suntem atenți și sporim vigilența în preajma pietonilor, bicicliștilor, motocicliștilor, a persoanelor în vârstă, etc.;

– acordăm o atenție deosebită atunci când conducem în apropierea școlilor ori în zone unde sunt mulți copii;

– nu conducem sub influența alcoolului sau a medicamentelor ori substanțelor care ne-ar putea afecta siguranța;

– ne asigurăm corespunzător și păstrăm distanța de siguranță în mers;

– purtăm întotdeauna centura de siguranță și avem grijă ca și cei care călătoresc cu noi să o poarte;

– nu vom folosi telefonul mobil în timp ce conducem, când nu avem dispozitiv hands – free;

– nu ne lăsăm distrași de nimic din interiorul sau exteriorul mașinii ori din mintea noastră;

– vom fi un exemplu pentru cei care călătoresc cu noi, conducând calm şi sigur”,  este mesajul IPJ Buzău.

Articole similare