Sport

Dezamăgire mare

HC a pierdut calificarea în careul de ași al Cupei

HC avea ocazia să încheie sezonul într-o manieră memorabilă, după ce, în returul de campionat a înregistrat un recul de formă. Buzoienii plecau cu șanse egale, în meciul cu CSM București, chiar dacă forma din Liga Florilor nu oferea perspectivele unui joc memorabil.

Meciul a fost echilibrat în prima repriză, nu neapărat grație reușitelor în cascadă, ci mai degrabă din cauza numeroaselor ratări, de-o parte și de cealaltă. S-a mers cap la cap în primele 20 de minute, moment în care gazdele s-au  desprins la plus 4 (9-5, min 22).  Diferența a fost remontată rapid, după câteva minute de grație, în care buzoienii au înscris de șase ori consecutiv fără să primească gol iar la pauză „Lupii” intrau în avantaj, 11-10.

S-a înscris puțin și în a doua parte, poate din cauza oboselii, poate din cauza mizei partidei. Buzăul a condus în câteva rânduri cu trei goluri, clipe de speranță pentru fanii care au urmărit pe Youtube partida. Cu 20  de minute înainte de final, Dumitrana și compania puseseră trei goluri între ei și adversari iar în Sala Apollo se așternuse tăcerea. Momentul nu a fost speculat, ba din contră, imediat după golul șaisprezece parcă s-a instalat ceața peste ochii sportivilor de la Buzău: timp de nouă minute, HC nu a mai reușit să înscrie, văzându-se egalată inițial iar apoi condusă. Lipsa de imaginație, luciditate și cel mai probabil resurse fizice a făcut ca băieții lui Armanu să capoteze pe final, minute în care n-au mai contat în economia partidei, deși scorul nu era iremontabil.

La final, 24-21, după un  sfert de finală în care mulți dintre cei care au urmărit meciul au trăit senzația că se putea mai mult.

De la Buzău, singurul remarcat a fost Zavi Dumitrana, cu opt reușite din zece aruncări. În afară de statisticile proaspătului internațional, cifrele celorlalți echipieri ai HC-ului au fost foarte, foarte subțiri.

  • Buzău: Komok, Crăciunescu – Dumitrana 8, Mitic 5, Barros 4, Mironescu 1, Mitrovic 1, Mosic 1, Malasinskas 1, Meduric, Păunescu, Anton, Ivancenco.
  • Antrenor: Gabriel Armanu.

Dinamo, CSM Constanța și CSM București sunt cele trei cluburi care au obținut deja calificarea în final-four-ul Cupei României. Ultimul sfert de finală, cel dintre Minaur și Focșani, se va juca pe 1 mai.

Buzăul a ratat o mare șansă de a juca de la anul în cupele europene. Evident, odată calificați în careul de ași, cei de la HC ar fi avut nevoie de șansa tragerii la sorți, întrucât, într-o semifinală cu Dinamo șansele ar fi fost nule. În rest, mai ales dacă ar fi prins o zi fastă… cine știe. Odată calificați în ultimul act, ar fi mers în Europa indiferent de rezultat.

Trei meciuri mai are de jucat HC în Liga Zimbrilor, până la finalul sezonului, unul care a început excelent, dar se încheie dezamăgitor. Momentan, Buzăul este pe locul 7, poziție pe care a mai încheiat de două ori, sub comanda lui Pero Milosevic. Potaissa, Vaslui și Constanța sunt echipele împotriva cărora vor mai juca „Lupii”.

Articole similare