joi, 22 octombrie 2020

Deserturi din rețetele copilăriei care revin în actualitate

Rețetele copilăriei aduc la suprafață cu siguranță amintiri frumoase și emoții, îngropate adânc în memorie. Pe lângă faptul că sunt extrem de utile și delicioase, deserturile din copilărie pot avea și un impact emoțional plăcut pentru unii oameni. Aceste dulciuri sunt o combinație drăguță de ingrediente sănătoase, aromate, care pot fi servite în weekend cu familia sau prietenii.

Turtă dulce de post

Ingredientele folosite sunt: o cană de zahăr, 2 căni de suc de roșii, 2 lingurițe cu bicarbonat, o cană de ulei, esență de rom sau vanilie, o lingură de cacao, puțină sare.

Mod de realizare:

Se amestecă zahărul cu sucul de roșii, iar apoi se adaugă bicarbonatul, uleiul, o lingură de cacao, sarea și esența de rom. Toate aceste ingrediente trebuie amestecate foarte bine, iar apoi compoziția se pune într-o tavă tapetată cu puțin ulei. Se dă la cuptor, iar deasupra se poate adăuga și dulceață (de caise, de cireșe amare sau magiun). Turta dulce se taie în diferite forme, cât mai interesante.

Turtă dulce cu lapte, nucă și ouă

Ingredientele folosite sunt: 800 g faină albă, 500 ml de lapte, 3 ouă, 100 g miez de nucă, 250 g miere, 500 g zahăr, 2 g scorțișoară, un praf de copt, ½ g cuișoare, o lingură de unt, 25 g sare, 100 g lămâie și puțină sare.

Mod de realizare:

Întâi se bat ouăle cu telul. Într-un castron se amestecă laptele cu făina, zahărul, mierea, ouăle și uleiul. Apoi se adaugă mirodeniile – cuișoarele pisate, praful de copt, scorțișoara măcinată, zeama de la lămâie, sarea și puțin coajă de lămâie rasă pe răzătoare. Se unge tava cu unt, se pudrează cu făină, se adaugă compoziția de turtă dulce, apoi se pun deasupra nucile. Se dă tava la cuptor și se lasă la foc tare până ce aluatul a crescut; apoi se coace la foc mediu, până se rumenește deasupra. La final, turta dulce se taie în felii, sau în alte forme dorite.

Salam de biscuiți

Ingredientele folosite sunt: 500 g de biscuiți, un pachet de margarină, 250 ml apă, 2 linguri cacao, o cană de nuci tăiate mărunt, 4-5 cuburi de rahat (care se folosește și la cozonac), puțină sare, 2 căni cu zahăr și puțină esență de rom.

Mod de realizare:

Se face un sirop din apă și zahăr, la foc mic. În sirop se adaugă 2 linguri de cacao și se mai fierbe aproximativ un minut. Se ia oala de pe foc și se lasă puțin la răcit, apoi se adaugă margarina și se amestecă până se topește. Se adaugă nucile (care în prealabil au fost tăiate mărunt), rahatul (tăiat și el în bucățele mici) și toți biscuiții mărunțiți. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine, iar apoi se adaugă și esența de rom. Compoziția se învelește cu atenție în celofan, astfel încât să se obțină niște rulouri, care apoi se pun la rece, în frigider.

Acest salam dulce este foarte gustos, preferat îndeosebi de copii.

Bezele cu fructe

Ingredientele folosite sunt: 300 g zahăr, 6 albușuri, 200 g nuci, 100 g stafide, 50 g fructe confiate, un plic de zahăr vanilat, puțină sare.

Mod de realizare:

Într-un castron se bat albușurile cu zahărul simplu și zahărul vanilat, astfel încât se obține o spumă consistentă. Se adaugă nucile (care au fost în prealabil măcinate), stafidele și se amestecă. Se tapetează tava cu hârtie de pergament, se pune compoziția folosind un cornet pentru a forma mici bezele. Pe fiecare bezea se pune o bucățică de fruct confiat, apoi se dă tava la cuptor, pentru a se coace bezelele la foc domol.

Cele mai bune rețete de dulciuri pentru copii sunt cele făcute acasă, cu ingrediente de calitate, cum este spre exemplu și această rețetă de cremă de zahăr ars. Toată lumea adoră acest desert, care pe lângă gustul dulce și divers, are și un aspect foarte frumos, iar în plus nu este deloc greu de realizat acasă.

Puteți face cele mai simple și delicioase deserturi, ținând cont de nevoile copiilor și ale celorlalte persoane din familie, inspirându-vă din rețetele de prăjituri, torturi și dulciuri de sărbători de pe site-ul adygio. Acestea sunt opțiuni de rețete deopotrivă gustoase și sățioase, care pot fi realizate de gospodine pe tot parcursul anului.

 

loading...
error: Content is protected !!