Politic

Deputatul Romeo Lungu: „Minorii nu vor mai putea cumpăra țigări electronice” (P)

Proiectul de lege care interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, a fost adoptat marți cu majoritate de voturi, de plenul Camerei Deputaților. Noua lege face referire la dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului și la țigările electronice de unică folosință sau care pot fi reumplute ori reîncărcate.

„Se interzice comercializarea prin automate a tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului. Se interzice vânzarea tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani”, prevede actul normativ adoptat de deputați.

Coinițiatori au fost și doi deputați buzoieni, social democrații Romeo Daniel Lungu și Laurențiu Țepeluș.

„Minorii nu vor mai putea cumpăra țigări electronice! Proiectul de lege prin care se interzice vânzarea către minori a țigaretelor electronice, flacoanelor de reumplere pentru țigarete și dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului, la care am fost coinițiator, a fost adoptat astăzi în Camera Deputaților. Această măsură extinde interdicțiile și asigură că niciun minor nu va mai putea cumpăra produse electronice pentru tutun. Actul normativ extinde interzicerea comercializării și prin automate sau servicii de curierat către tinerii cu vârsta sub 18 ani. În plus, școlile vor avea obligația de a introduce în regulamentele proprii măsuri coercitive aplicate elevilor pentru nerespectarea prevederilor referitoare la vânzarea, deținerea şi utilizarea acestor categorii de produse”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD de Buzău Romeo Daniel Lungu.

Proiectul introduce și sancțiuni de 100-500 de lei pentru persoane fizice și de până la 100.000 lei pentru persoane juridice care nu respectă prevederile din lege.

Text asumat de Partidul Social Democrat – Filiala Buzău

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker