Cultură

Premiile „Dumitru Dan”, la ediția a V-a

Duminică, 11 februarie, începând cu ora 12.00, la Muzeul Județean Buzău se va desfășura ceremonia de decernare a premiilor Trofeul „Dumitru Dan”, ediția a V-a. Evenimentul va avea loc în sala „Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 de perechi de opinci” a Muzeului Județean. „Vă așteptăm cu drag să-i sărbătorim și să-i felicităm pe voluntarii care au organizat turele de anduranță, pe participanți și pe câștigătorii superrandonneurs. Pentru a primi diploma de superrandonneur, un ciclist trebuie să parcurgă și să obțină toate brevetele de 200 km, 300 km, 400 km, respectiv 600 de km”, spun organizatorii.

Reamintim că Muzeul Județean Buzău a acceptat provocarea Asociației Club Sportiv „Penteleu” Buzău de a participa la organizarea  Trofeului „Dumitru Dan” – brevete de anduranță pentru cicliști amatori (200 km, 300 km, 400 km, 600 km) -, o premieră națională pentru o instituție de cultură. Cursele sunt dedicate primului globe-trotter român, Dumitru Dan, personalitate căreia  Muzeul Județean i-a dedicat un întreg spațiu expozițional.

În anul 2018, povestea lui Dumitru Dan și a tovarășilor săi de călătorie a fost promovată pentru prima dată într-un tur ciclist la cursa „Drumul Dunării” (1.440 km). La fiecare ediție  traseul de parcurs  a cuprins și puncte de interes turistic și istoric de pe teritoriul județului Buzău, precum monumentul ridicat la locul descoperirii Tezaurului de la Pietroasele, Grunjul de la Mânzălești și Munții de Sare de la Lopătari.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker